03
oktober
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Start serieproductie nieuwe Mercedes-Benz Actros

De Mercedes-Benz fabriek in Wörth is begonnen met de serieproductie van de nieuwe Mercedes-Benz Actros. Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG, reed afgelopen vrijdag persoonlijk het eerste exemplaar van de band in 's werelds grootste assemblagefabriek.

De nieuwe Actros is compleet nieuw ontwikkeld en voldoet zelfs op dit moment al aan de strenge Euro 6 uitlaatgasnorm en het verbruik is in vergelijking met de huidige Actros in Euro 5 uitvoering met 6-7 procent en in Euro 6 uitvoering met 3-4 procent gedaald. De nieuwe Actros is het resultaat van tien jaar noeste arbeid en meer dan 20 miljoen testkilometers.

"Wij willen met Daimler Trucks aanzienlijk sneller groeien dan de markt en al over twee jaar meer dan 500.000 trucks verkopen", zei Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en directeur van Mercedes-Benz Cars, in Wörth. "De nieuwe Mercedes-Benz Actros is de benchmark onder zijn concurrenten en onze belangrijkste truck van dit decennium.".

Flexibiliteit in de Mercedes-Benz fabriek in Wörth

In de fabriek in Wörth wordt iedere vrachtwagen exact volgens de wens van de klant gebouwd. Daardoor ontstaat een zeer grote verscheidenheid en statistisch gezien zijn er in een jaarlijkse productie geen twee trucks hetzelfde. Het bijzondere aan de fabriek in Wörth is dat alle drie modelreeksen - Actros, Axor en Atego - op dezelfde assemblagelijn worden gefabriceerd. Daar komt nu de nieuwe Actros bij, die in de bestaande serieproductie wordt geïntegreerd en met de andere huidige modelreeksen op dezelfde montagebanden wordt geassembleerd.

Kwaliteit uit de Mercedes-Benz fabriek in Wörth

In totaal is meer dan 2 miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de nieuwe truck en de aanpassing van de fabriek en de installaties. Er is een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen gebouwd, die de basis vormt voor een nieuw logistiek centrum. Hetzelfde geldt voor een nieuw ontwikkelings- en testcentrum en een testcircuit voor nieuwe truckgeneraties. Dit alles zorgt ervoor dat de ontwikkelings- en productieafdelingen nog nauwer met elkaar verbonden zijn. Daarnaast hebben de medewerkers uitvoerige trainingen doorlopen om vertrouwd te raken met de systemen van de nieuwe Actros. 

"Onze fabriek is en blijft de geboorteplaats van de Actros", aldus Yaris Pürsün, directeur van de Mercedes-Benz fabriek in Wörth. "Wij hebben ons grondig terdege voorbereid op de productiestart. Vanaf de eerste Actros betekent Quality made in Wörth voor ons: de beste kwaliteit die ons motto Trucks you can trust waardig is."

In de Mercedes-Benz fabriek in Wörth zijn ca. 12.000 medewerkers werkzaam. De eerste Mercedes-Benz Actros rolde al in 1996 van de band en is vandaag de dag één van de meest verkochte modelreeksen naast de Mercedes-Benz Atego en de Mercedes-Benz Axor. Tot nu toe hebben meer dan 700.000 Actros trucks de fabriek verlaten en het model is goed voor tweederde van de jaarlijkse productie.