25
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Strategie van Daimler Trucks: groei en synergie-effecten

  • Order-intake ten opzichte van vorig jaar met 23 procent gestegen

  • Tot eind 2013 extra ploegendiensten in de truckfabriek in Wörth

  • Modulesystemen als strategische kernelementen voor toekomstig succes

  • Complete productprogramma voor Europa al in Euro VI-uitvoering 

Daimler Trucks heeft in zijn grootste truckfabriek in Wörth am Rhein zijn strategie gepresenteerd en een toelichting gegeven op de perspectieven voor de ontwikkelingen op de korte, middellange en lange termijn.  

Order-intake bijna een kwart hoger dan vorig jaar 

Per eind augustus lag de order-intake 23 procent boven het niveau van dezelfde periode in 2012. In verband met de gunstige ontwikkeling van de afgelopen weken worden in de grootste truckfabriek van het concern in Wörth in het tweede halfjaar in totaal 15 extra ploegendiensten ingelast. 

De afzet van Daimler Trucks lag het eind augustus met ca. 305.000 eenheden al bijna op het niveau van eind 2012 (309.000 eenheden). Dankzij de positieve respons van de merken en producten van Daimler Trucks konden de marktaandelen in de belangrijke kernregio's worden verhoogd. Ook het efficiency- en groeiprogramma van Daimler Trucks draagt bij aan de verwachte afzetstijging. Met deze strategie wil Daimler Trucks op het gebied van afzet en duurzaam rendement een leidende positie innemen.  

Aangepaste producten, sterke en marktconforme merken 

De globale positionering staat in de strategie van Daimler Trucks nog steeds centraal. Hierbij wordt het eigen businessmodel ingericht volgens de eisen van de markten en klanten in de grootste afzetregio's. Basisplatforms met bijbehorende modulesystemen zijn de kernelementen die het mogelijk maken om groei op de lange termijn bij gelijktijdige maximalisatie van de eigen synergie- en schaaleffecten te realiseren. 

Technisch hoogstaande en aangepaste producten, sterke en marktconforme merken met Mercedes-Benz voor Europa en Zuid-Amerika, Fuso voor Azië, Bharatbenz voor India en Freightliner voor de NAFTA regio komen voort uit de platform- en modulestrategie. Globale aanwezigheid vormt het fundament voor Daimler Trucks om de doelstellingen te bereiken. Op deze manier profiteren klanten wereldwijd van deze strategie door de optimale beschikbaarheid van producten en technologieën uit het globale portfolio van Daimler Trucks. 

Doelstelling voor de middellange termijn bevestigd

Daimler Trucks blijft voor de middellange termijn streven naar een omzetrendement van 8 procent over de cyclus en een afzet van meer dan 500.000 eenheden in 2015 en 700.000 verkochte trucks in 2020. 

Complete productprogramma voor Europa al in Euro VI-uitvoering

Het productoffensief van Mercedes-Benz Trucks voor Europa is afgesloten. Met de nieuwe Actros voor internationaal transport, de Antos voor het zware distributieverkeer, de Arocs voor de bouw en de nieuwe Atego voor het middelzware distributieverkeer is het gehele portfolio voor middelzware en zware trucks vernieuwd. Alle modellen voldoen bovendien nu al aan de Euro VI-uitlaatgasnorm die begin 2014 van kracht wordt.  

Bijna iedere tweede nieuwe Mercedes-Benz truck wordt momenteel in Euro VI-uitvoering besteld. De klanten zijn zich bewust van de meerwaarde van de nieuwe modellen op het gebied van de bedrijfskosten van het voertuig over de hele levenscyclus ('Total Cost of Ownership'). Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, zijn in het derde en vierde kwartaal extra ploegendiensten in de grootste Mercedes-Benz truckfabriek in Wörth noodzakelijk.