02
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Succes Fuso Canter: acht Canters voor gemeente Steenwijkerland en Europcar

  • Canter Days Wensink Zwolle groot succes

  • Tijdens Canter Days bij Wensink Zwolle vijf Canters overhandigd aan Europcar

  • Maandag 30 juni officiële overhandiging drie Canters aan gemeente Steenwijkerland

Mercedes-Benz / Fuso dealer Wensink Zwolle leverde recent acht Canters aan zeer verschillende klanten. Internationaal autoverhuurbedrijf Europcar kreeg afgelopen donderdag 26 juni vijf Fuso Canter 3C13 vrachtwagens met gesloten bak en laadklep overhandigd voor inzet in de verhuur. Ook leverde de dealer maandag drie Canter 3S13 vrachtwagens aan de gemeente Steenwijkerland voor inzet bij allerhande gemeentelijke werkzaamheden. De twee overhandigingen tonen volgens de dealer de multi-inzetbaarheid van de nieuwe Fuso Canter aan.

Primeur: vijf Canters voor Europcar

Met de vijf Canters voor Europcar maakt Fuso zijn debuut in het wagenpark van de internationale verhuurder. Europcar testte de lichte vrachtwagen uitvoerig middels een demo-inzet begin dit jaar en is zeer te spreken over de korte draaicirkel, waardoor de compacte truck goed inzetbaar is voor bijvoorbeeld verhuizingen in binnensteden. Door de competitieve prijs kan Europcar de Canter bovendien tegen een scherp tarief te verhuren. Het bedrijf heeft reeds een aantal Mercedes-Benz personenwagens in de verhuur en was zodoende al bekend met dealer Wensink. Het vertrouwen in de dealer en de landelijke dekking die het Mercedes-Benz bedrijfswagendealernetwerk biedt, waren voor Europcar redenen om over te gaan tot aanschaf van de Canters. Het bedrijf ziet de aanschaf als een pilot en heeft de intentie uitgesproken meer Canters in gebruik te nemen als blijkt dat de lichte vrachtwagens aan de hooggespannen verwachtingen voldoen.

Ook gemeente Steenwijkerland enthousiast over de Canter

Ook de gemeente Steenwijkerland nam drie Canters in gebruik die zullen worden ingezet voor diverse gemeentelijke werkzaamheden. Afgelopen maandag werden de voertuigen officieel overhandigd aan wethouder Jacques Wagteveld. Om tot de optimale uitvoering en opbouw van de Canters te komen, is in samenspraak met de chauffeurs en de dealer goed gekeken naar de specifieke inzet. De gemeente koos voor de bijzonder smalle 3S13-uitvoering, zodat de lichte trucks in combinatie met een speciaal daarvoor aangeschafte aanhangwagen ook geschikt zijn voor onder meer gladheidbestrijding van fietspaden bij winters weer. Twee Canters zijn opgebouwd met een open laadbak. Eén daarvan is tevens voorzien van een laadkraan. Deze zullen worden ingezet voor kantonniers- en hovenierswerkzaamheden. De derde Canter wordt ingezet als veegvuilkipper op moeilijk bereikbare plekken zoals sportvelden en begraafplaatsen. De kipper is uitgevoerd met een zijlader. Wensink is te spreken over de prettige samenwerking met Wicherson Trading die de complete opbouw verzorgde en Verbruggen Techniek die de flitsers en zwaailampbalk op het dak leverde.

Canter Days groot succes

Wensink Zwolle presenteerde tijdens de Canter Days, afgelopen donderdag 26 en vrijdag 27 juni, zo’n vijftien Fuso Canters in verschillende uitvoeringen en configuraties aan de bezoekers. De dagen trekken gewoonlijk vele geïnteresseerden. Wensink Zwolle laat weten dat de opkomst op beide dagen zelfs boven verwachting was. Vele gemeenten en andere organisaties lieten zich informeren over efficiënte transportoplossingen voor 3,5 tot 8,55 t. De Canter Days zullen de komende tijd nog langs andere Mercedes-Benz / Fuso dealers in Nederland aandoen. Plaatsen en tijden zijn te vinden op www.fuso-trucks.nl.