15
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Succesvol debuut Mercedes-Benz in wagenpark Visser Duiven b.v.

  • Vorig jaar maakte Mercedes-Benz zijn debuut in het wagenpark Visser Duiven met vier Atego Euro 6 bakwagens en een Antos Euro 6 trekker

  • Positieve eerste indruk zorgde voor de aankoop van een tweede serie Antos trekkers eind vorig jaar

  • Inmiddels analyse verbruikscijfers afgelopen maanden bekend.

Transportbedrijf Visser Duiven is zeer tevreden met de allereerste Mercedes-Benz distributietrucks die het bedrijf eind vorig jaar in gebruik nam. De keuze viel toentertijd op Mercedes-Benz omdat het merk de gewenste distributietrucks als enige met Euro 6-motor kon leveren. Een harde eis van het bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Inmiddels is bekend dat de trucks de hoge verwachting omtrent verbruik en de daarmee gepaard gaande emissie waarmaken.
 

Vier Atego bakwagens en drie Antos trekkers
 

Het bedrijf nam midden vorig jaar vier nieuwe Atego 1621 bakwagens en een Antos 1824 LS trekker in gebruik. Al snel volgde een nieuwe order van nog twee Antos 1824 trekkers. De trucks worden ingezet voor distributietransport vanuit Duiven naar locaties door heel Nederland. Het bedrijf geeft aan dat, nu een goede balans kan worden opgemaakt, de verwachte brandstofbesparingen inderdaad worden waargemaakt. Ook de chauffeurs van Visser zijn zeer tevreden met hun trucks. Zo zijn ze erg te spreken over de grote hoeveelheid ruimte in de cabine en het schakelgedrag van de Mercedes-Benz PowerShift 3-automaat.
 

Visser Duiven b.v.
 

Transportbedrijf Visser Duiven is een transportbedrijf dat zijn oorsprong kent in 1919, toen nog met paard en wagen. Inmiddels is het wagenpark van het bedrijf uitgegroeid tot tachtig trekkende eenheden, waaronder de zeven nieuwe Mercedes-Benz trucks. Reparatie en onderhoud van de nieuwe trucks worden volledig uitbesteed aan Mercedes-Benz Bedrijfswagendealer Wensink Arnhem.