08
mei
2017
|
14:33
Europe/Amsterdam

Swiss Sense kiest wederom voor Mercedes-Benz Atego

Recentelijk nam Swiss Sense, gespecialiseerd in slaapcomfort, zeven nieuwe Mercedes-Benz Atego trucks in gebruik. De voertuigen worden ingezet voor het vervoer van boxsprings en matrassen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. De nieuwe aanwinsten werden geleverd door Mercedes-Benz dealer Rüttchen Automotive.

Atego

Voor het transport van boxsprings en matrassen vertrouwt Swiss Sense volledig op de voertuigen van Mercedes-Benz. Naast 26 bestelwagens zet de beddenmaker uit Uden dagelijks 35 Atego trucks in om hun producten bij klanten af te leveren. "Waar de Sprinters vooral worden ingezet voor langere ritten, rijden de Atego's juist grotere volumes op kortere afstanden," zegt Wilfred Winkelman, logistiek Manager bij Swiss Sense. De zeven nieuwste Atego's zijn voorzien van comfortstoelen, automaat en airconditioning. Net als de andere trucks zijn deze nieuw Atego's ook voorzien van telematicasysteem FleetBoard. "Naast real time inzicht in waar de voertuigen zich bevinden, helpt het ons meer inzicht te verkrijgen in de rijstijl en de duur van de stops om zo nog strakker te kunnen plannen. Daarnaast is het op afstand uitlezen van de tachograaf voor ons bijzonder praktisch," vertelt Winkelman. De relatie met Mercedes-Benz dealer Rüttchen is al jaren goed. Alle voertuigen zijn via Mercedes-Benz CharterWay aangeschaft inclusief reparatie en onderhoudscontract. Service, kwaliteit en uitstraling zijn stuk voor stuk punten die volgens Winkelman een belangrijke rol hebben gespeeld binnen die keuze. "Daarnaast is het brandstofverbruik van alle voertuigen netjes en heb ik 100% vertrouwen in de mensen van Rüttchen," meent Winkelman.

Swiss Sense

Wat in 1918 begon met Piet Diks die zijn allereerste matras van stro maakte, is honderd jaar later niet meer te vergelijken met het concern dat wereldwijd produceert en verkoopt, met ruim 90 winkels in binnen- en buitenland. Het productie- en logistieke proces van Swiss Sense wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd, van ontwikkeling tot verkoop en aflevering. Het wagenpark van de beddenspecialist uit Uden bestaat volledig uit bestelwagens en trucks van Mercedes-Benz. Swiss Sense heeft 35 Atego trucks in gebruik.