12
juli
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

T. Vreugdenhil B.V. enthousiast over de nieuwe Actros

Recent heeft transportbedrijf T. Vreugdenhil uit De Lier twee nieuwe Mercedes-Benz vrachtwagens in gebruik genomen. Het gaat om een nieuwe Actros 1844 LS BigSpace trekker en een nieuwe Actros 2551 LENA combi met GigaSpace-cabine.

Tot voor kort was Mercedes-Benz met slechts vier vrachtauto’s vertegenwoordigd in de vloot van T. Vreugdenhil. Het imposante uiterlijk en ook het zuinige karakter van de nieuwe Mercedes-Benz Actros wekte echter interesse in het model. Met de komst van een 1844 LS trekker en een 2551 LENA combi is de nieuwe Actros in het wagenpark nu een feit. Het bedrijf rijdt nu enkele weken met de trucks en de eerste ervaringen zijn zeer positief. Zo is men bijzonder te spreken over het strakke stuurgedrag, het vloeiende schakelen met de Mercedes PowerShift automaat en de uitstraling van beide vrachtwagens. De trucks zullen worden ingezet voor het transport van AGF en bloemen en planten. De trekker zal ongeveer 65.000 km per jaar geen rijden en de combi zo’n 100.000 per jaar. Ton Vreugdenhil geeft aan positief verrast zijn door het lage brandstofverbruik van beide trucks. Tim Vreugdenhil, mede-eigenaar van het bedrijf, rijdt zelf op de combi. Hij hecht naast rijgedrag en verbruik, ook veel waarde aan het interieur en comfort van de truck. De ruime, luxe GigaSpace-cabine, die van binnen is uitgerust met het lederpakket en het chroom stijlpakket, voldoet volledig aan zijn verwachtingen. Hij is erg tevreden over de kwaliteit van de bestuurdersstoel en de eigenschappen van het comfortbed. Naar eigen zeggen stapt hij na een intensieve dienst op de Actros volledig uitgerust uit. De trucks worden inclusief een reparatie en onderhoudscontract geleased bij Mercedes-Benz CharterWay.

Snelle groei T. Vreugdenhil B.V.

Transportbedrijf T. Vreugdenhil uit De Lier bestaat ruim veertig jaar en richt zich voornamelijk op het transport van producten uit de agrarische sector. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Ton en Tim Vreugdenhil. Vijfenveertig jaar geleden startte hun vader met het transport tussen kwekers en de voormalige veiling in Poeldijk. Toen nog per tractor met aanhangwagen, maar vanaf 1992 ook met vrachtwagens. Ton Vreugdenhil kwam tien jaar geleden bij het bedrijf van zijn vader en Tim Vreugdenhil sloot vijf jaar geleden aan. De afgelopen tien jaar is het bedrijf snel gegroeid, van twaalf naar veertig vrachtwagens.