08
september
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

The future is here: Mercedes-Benz pakt uit op BedrijfsautoRAI 2015

  • Mercedes-Benz groots aanwezig met Actros SafeTruck, RoadStar Limited Edition, Fuel Duel PowerBooster en Atego 1218L

  • Primeur: revolutionaire Mercedes-Benz Future Truck 2025 op BedrijfsautoRAI 2015

  • Verder geven FUSO Canter, FleetBoard, CharterWay, Customer Services and Parts en TruckStore acte de présence

Van 20 t/m 24 oktober vindt in Amsterdam de BedrijfsautoRAI plaats. Onder het thema the future is here, presenteert Mercedes-Benz Trucks zich in hal 2 op drie verschillende stands. Veel aandacht gaat uit naar veiligheid, innovaties en kostenbesparingen ( TCO) met verschillende bijzondere en exclusieve Mercedes-Benz trucks. Tegenover de hoofdstand richt het merk een dienstenplein in en verder presenteert Mercedes-Benz de FUSO Canter op een andere stand in dezelfde hal. Absolute blikvanger is de Mercedes-Benz Future Truck 2025.

Future Truck 2025 op BedrijfsautoRAI 2015

Met de Future Truck 2025 geeft Mercedes-Benz een fascinerende en realistische blik op het internationaal transport van de toekomst. Een enorme stap richting drastisch veiliger, schoner en zuiniger transport. En een stap die, volgens Mercedes-Benz, over tien jaar gemeengoed kan zijn. Hiervoor moet echter wel eerst aan een aantal randvoorwaarden worden voldaan, bijvoorbeeld op het gebied van uitvoerige praktijktests en wet- en regelgeving. Onlangs nog werd bekend gemaakt dat Daimler de autonoom rijdende truck mag gaan testen op de openbare weg in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Mercedes-Benz schrijft daarmee transportgeschiedenis. Speciaal voor de BedrijfsautoRAI 2015 zal de Future Truck 2025 voor het eerst om Nederland te bezichtigen zijn.

Drie stands in hal 2

Onder andere de gelimiteerde Mercedes-Benz Actros RoadStar Limited Edition beleeft op de BedrijfsautoRAI 2015 zijn primeur. Van deze truck worden slechts vijftien stuks gemaakt. Ook de indrukwekkende nieuwe Actros Fuel Duel PowerBooster is op de hoofdstand van achthonderd vierkante meter te bewonderen. Mercedes-Benz introduceerde recentelijk de 2e generatie van de OM471-motor. De vernieuwde krachtbron luidt ook een nieuwe Mercedes-Benz Fuel Duel-fase in met een volledig herziene uitstraling. Met de nieuwe naam Fuel Duel PowerBooster hint Mercedes-Benz naar de ogenschijnlijk tegenstrijdige prestatie van de motor: een hoger koppel dat al bij lagere toerentallen beschikbaar is. Meer kracht dus, maar desondanks met drie procent minder brandstofverbruik. Ook veiligheid blijft dit jaar een belangrijk thema voor Mercedes-Benz. Zo maakt de Actros SafeTruck op de hoofdstand zijn opwachting. Dit jaar lanceerde Mercedes-Benz een veiligheidscampagne (zie SafeTruck.nl) om transportondernemers bekend te maken met de vele innovatieve veiligheidssystemen, maar ook om het grote publiek bewust te maken van het feit dat trucks vaak veiliger zijn dan met het oog valt waar te nemen. In lijn met deze campagne presenteert Mercedes-Benz de Actros SafeTruck, waarmee het de aandacht richt op systemen als Active Brake Assist 3, Spoorassistent en Attentie-assistent.  Voor compactere trucks is overigens ook ruimte. Zo is de Atego 1218L, een luchtgeveerde bakwagen voor stadsdistributie, op de stand te vinden. Ook richt Mercedes-Benz in dezelfde hal 2 een speciale FUSO stand in waar de FUSO Canter, een compacte, lichte truck met desondanks een hoog laadvermogen, in de schijnwerpers staat. Op een dienstenplein op de stand tegenover de hoofdstand, vindt de bezoeker tevens informatie over FleetBoard, CharterWay, Customer Services and Parts en TruckStore.

Meer informatie over de presentatie van Mercedes-Benz Trucks op de Bedrijfsauto RAI 2015 komt medio oktober beschikbaar.