08
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Tien Mercedes-Benz Actros Euro 6-trucks voor Zandbergen’s Transport

  • Aandeel Mercedes-Benz in wagenpark groeit

  • eerder dit jaar twee nieuwe Actros LZV’s

  • volledige pakket aan veiligheidssystemen zoals afstandsregeling en Active Brake Assist 3

Onlangs werd de laatste Mercedes-Benz Actros 2545 uit een order van tien geleverd bij Zandbergen’s Transport. Redenen voor aankoop waren onder andere het lage verbruik en de lage uitstoot van de nieuwe Actros en het feit dat Mercedes-Benz motorwagens met Euro 6-motor kon leveren.

Met de nieuwe Actros groeit het aandeel Mercedes-Benz in het wagenpark

De tien nieuwe Actros 2545 Lena volumecombi’s worden aangedreven door Euro 6-motoren en zijn voorzien van de ruime GigaSpace-cabine. Met deze order groeit het aandeel Mercedes-Benz in het 180 trekkende eenheden tellende wagenpark van de transporteur naar 18 stuks. Zo nam Zandbergen’s Transport eerder dit jaar al twee nieuwe Actros 2548 L trucks in gebruik die als LZV worden ingezet voor een klant uit Amsterdam. De LZV-combi’s hebben een totale lengte van 25,25 meter en worden ingezet op het traject tussen productie en het externe warehouse. Dagelijks rijden de vrachtwagens 3 à 4 keer op en neer wat door de extra lengte van het voertuig leidt tot minder voertuigbewegingen en dus reductie van kilometers.

Nieuwe Actros Euro 6-volumecombi’s

De tien nieuwe Actros volumecombi’s die recent werden geleverd worden ingezet voor volumevervoer door de Benelux en zullen zo’n 125.000 kilometer per jaar afleggen. De volumecombinaties waarmee de Actros trucks rijden hebben een insteek van drie meter en een hefbaar dak. De directie van Zandbergen geeft aan zeer tevreden te zijn met het verbruik van de trucks. Een belangrijk gegeven voor het bedrijf: “Al met al verbruiken we op jaarbasis enkele miljoenen liters brandstof. Elke procent brandstofbesparing vertaalt zich dus in een aanzienlijke kostenbesparing en een flinke reductie van emissie.”  Zandbergen benadrukt dat naast verbruik en uitstoot ook het comfort en de veiligheid van de chauffeurs erg belangrijk zijn voor het bedrijf. Daarom is gekozen voor de ruime GigaSpace-cabine en zijn de trucks uitgerust met het volledige pakket aan veiligheidssystemen zoals afstandsregeling en Active Brake Assist 3. De chauffeurs geven dan ook aan zeer content te zijn met de nieuwe Actros. Zandbergen: “Een aantal chauffeurs stond aanvankelijk nog wat sceptisch tegenover de vrachtwagens van Mercedes-Benz. De praktijkervaring met de nieuwe Actros heeft hun mening duidelijk doen omslaan. Alle chauffeurs zijn enthousiast. Een belangrijk gegeven voor ons omdat het uiteindelijk de chauffeurs zijn die echt met de truck werken. We willen dat onze chauffeurs gezond op weg gaan, maar ook dat ze na een week op de truck gezond weer thuiskomen.”

Relatie Zandbergen’s Transport en Gomes

Zandbergen’s Transport is een middelgroot familiebedrijf met vestigingen in Limmen en Tilburg. Alhoewel het bedrijf langere tijd niet met Mercedes-Benz trucks reed, bleef de relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Gomes Noord-Holland erg goed. De komst van de nieuwe Actros was aanleiding om Mercedes-Benz weer actief in het oriëntatieproces voorafgaand aan een order op te nemen, wat onder andere leidde tot de aanschaf van de tien Actrossen met Euro 6-motor.