10
april
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Tien Mercedes-Benz Sprinters voor UPS: kwaliteit eist kwaliteit

  • Eind maart werden de sleutels van tien nieuwe Mercedes-Benz Sprinters aan de internationale pakketdienst UPS overhandigd. De bestelwagens zullen worden ingezet voor nationaal vervoer van pakketten. Om de uitstekende kwaliteit van de dienstverlening te garanderen, stelt UPS de hoogste eisen aan mobiliteit.

Sinds de oprichting in 1907 in Seattle (VS) is de internationale pakketdienst uitgegroeid tot een multinational die zich duidelijk richt op ondersteuning van de wereldhandel. Op dit moment is UPS (United Parcel Service Inc.) wereldwijd in meer dan 200 landen en regio’s actief en is het één van de bekendste merknamen ter wereld.

Sterke groei leidt tot aanschaf SprintersOok in Nederland is UPS niet meer weg te denken. Al jaren is er sprake van een sterke groei op de Nederlandse markt. Zo sterk, dat ook het wagenpark is uitgebreid. UPS werkt met verschillende bedrijfswagenleveranciers, waar Mercedes-Benz er één van is. Een groot deel van het wagenpark bestaat uit bestelwagens van dit merk. Onlangs zijn daar tien Sprinters aan toegevoegd.

Europees besluitHet besluit over de aanschaf van nieuwe auto’s wordt bij UPS altijd op Europees niveau genomen. Voor de tien nieuwe Sprinters werd via DaimlerChrysler Stuttgart de afdeling fleetsales van DaimlerChrysler Nederland B.V. (DCNL) in Utrecht ingeschakeld.

Sprinters aangepast aan de specifieke klanteisenDe Mercedes-Benz Sprinters, type 308 chassis cabine, zijn op verzoek van de klant voorzien van een speciale laadbak. Deze heeft een aparte constructie, met een eigen indeling en is speciaal voor UPS ontwikkeld. Door deze uniformiteit kan elke chauffeur bij wijze van spreken met zijn ogen dicht een pakketje in- en uitladen. De opbouw werd gerealiseerd door het Duitse bedrijf, Sommer, dat in dit soort opbouwen gespecialiseerd is.

De Sprinter: ideaal voor het koerierswerk “Ook andere pakketdiensten rijden graag met de Sprinter. De bestelwagen heeft inmiddels bewezen het ideale concept te zijn. Daarnaast heeft de Sprinter een bijzonder lange levensduur en tot slot is het ook één van de weinige bestelwagens die de belasting tot 3.500 kg bij het grote aantal kilometers aan kan,”aldus Rudy Stam van UPS.