22
januari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Tien nieuwe Actros trucks voor Reining

Reining uit Hoogezand heeft onlangs tien nieuwe Actros vrachtwagens van het type 1841 LS in gebruik genomen. Met de toevoeging van de Mercedes-Benz trucks aan het wagenpark zet Reining een volgende stap in het streven naar duurzame logistiek.

Transport en duurzaamheid

Als logistiek dienstverlener biedt Reining integrale oplossingen voor het vervoeren van verpakte goederen. Het bedrijf is onderverdeeld in de drie business units Transport, Warehousing en Intermodal. Reining bewijst dat transport en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Bij de divisie Transport zijn alle oudere Euro 3 modellen achteraf voorzien van een retrofit roetfilter. De BlueTec5-motoren van de Actros 1841 LS voldoen ruim aan de Euro 5-norm die vanaf het najaar 2009 verplicht wordt en combineert hierdoor een rendabele inzet met een lagere uitstoot.

Reining op weg naar nog groener

Reining is permanent op zoek naar optimale mogelijkheden die zowel de klant als het milieu ten goede komen. Daarom houdt het bedrijf de technologische ontwikkelingen scherp in de gaten om op een maatschappelijk verantwoorde wijze als logistiek dienstverlener in de markt te opereren. Op dit moment volgt Reining de ontwikkeling van de nog schonere Euro 6- motoren op de voet. Het Europees Parlement en de EU-landen zijn het er onlangs onderling over eens geworden dat nieuwe vrachtwagens vanaf 31 december 2013 moeten zijn voorzien van Euro 6-motoren.

Zuinig en rendabel

Met de aanschaf van de tien nieuwe Actros trucks is Reining verzekerd van duurzame mobiliteit. De Mercedes-Benz Actros is afgelopen zomer uitgeroepen tot de meest zuinige zware vrachtwagencombinatie in de categorie 40 ton totaalgewicht. De Actros is standaard uitgerust met de nieuwste generatie Mercedes PowerShift versnellingsbak, die in belangrijke mate bijdraagt aan de verlaging van het brandstofverbruik en slijtage van het transmissiesysteem. Bovendien zijn de Actrossen ook voorzien van aerodynamische pakketten.

Reining en Mercedes-Benz

Het totale wagenpark van Reining telt 400 voertuigen en door de aanschaf van de tien nieuwe vrachtwagens komt de teller van Mercedes-Benz op 85 te staan. Reining heeft al sinds 1984 het merk Mercedes-Benz in zijn wagenpark.