31
januari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

TNT Express investeert in 16 Mercedes-Benz Actros trucks

Na een uitgebreid aanbestedingstraject onder diverse truckmerken heeft TNT Express uit Houten gekozen voor Mercedes-Benz. Voor de vervanging van een deel van het wagenpark werden 16 Actros trucks aangeschaft. Mercedes-Benz had volgens TNT Express de meest aantrekkelijke mix van kwaliteit, prijs en duurzaamheid.

Ter vervanging van ongeveer 30 procent van de truckvloot werd een aanbesteding uitgeschreven onder verschilende truckfabrikanten. Uiteindelijk koos TNT Express voor Mercedes-Benz dat met de Actros de meest aantrekkelijke mix tussen kwaliteit, prijs en duurzaamheid kon bieden. De vervangingsorder bestaat uit vijf Actros 1832 LS trekkers en elf Actros 1832 L bakwagens. Deze zijn alle uitgerust met de Mercedes PowerShift automatische versnellingsbak die naast een lager brandstofverbruik ook zorgt voor aanmerkelijk meer comfort voor de chauffeur. De investering voor deze trucks werd begeleid door Mercedes-Benz CharterWay die alle voertuigen onderbracht in full-service leasecontracten. Daarmee worden ook alle periodieke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden afgedekt.

TNT Express

TNT Express een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld op het gebied van expresdiensten. TNT Express vervoert wekelijks 4,4 miljoen pakketten, documenten en vrachtzendingen naar meer dan 200 landen.

Daarmee is het bedrijf Europees marktleider op het gebied van wereldwijde koerier- en expresdiensten voor de zakelijke markt. TNT Express wil haar activiteiten verduurzamen. Het bedrijf heeft als doelstelling in 2020 de uitstoot met 40% te hebben verminderd. Daarom heeft TNT Express gekozen voor de voertuigen van Mercedes-Benz. Vorig jaar nog schafte TNT Express 175 Mercedes-Benz Sprinters voorzien van schone EEV-gecertificeerde motoren.