25
juli
2023
|
13:03
Europe/Amsterdam

Transportbedrijf Arja Trans uit Gramsbergen breidt uit met een extra truck van Mercedes-Benz.

Nieuw in het wagenpark van Arja Trans uit Gramsbergen: de Mercedes-Benz Actros 1851 LS uitgevoerd in een uitzonderlijke, blauwe metallic lak.  Janine Klompjan, directeur van Arja Trans: “Onze chauffeur mocht zelf kiezen in welk merk vrachtwagen hij ging rijden. Deze collega staat bekend als fan van een ander merk, maar we hebben hem een paar weken laten proeven aan de nieuwste Actros. Daarna was hij helemaal om.” De truck wordt hoofdzakelijk ingezet voor het transport van vis binnen Europa. 

  • De Mercedes-Benz Actros 1851 LS is een uitbreiding: Arja Trans groeit van 2 naar 3 trucks in de vloot.
  • De chauffeur heeft deze truck – met een zeer bijzondere lakkleur – zelf naar eigen inzicht samengesteld.
  •  Gemiddeld gaat deze truck ruim 200.000 kilometer per jaar rijden: hoofdzakelijk met gekoeld vistransport in Denemarken, Duitsland en Zwitserland.

Arja Trans heeft een splinternieuwe truck in gebruik genomen: een knallend blauwe Mercedes-Benz Actros 1851 LS. Janine Klompjan, mede-eigenaar van het in Gramsbergen gevestigde transportbedrijf, vertelt over de aanschaf: “Ondanks dat we geen grote groei-ambities hebben, kwam Niels Otten er als extra chauffeur bij. Hij is de vader van onze kleinkinderen en reed ook voor onze eerdere onderneming. En dat deed ‘ie naar grote tevredenheid. Nieuwe rijders mogen bij ons zelf kiezen in welk merk zij willen werken. In eerste instantie wilde Niels direct voor een DAF gaan, want daar is hij bekend mee. Tijdens onze vakantie mocht deze nieuwe collega echter 2 weken de Mercedes-Benz Actros van mijn man (en mede-eigenaar van Arja Trans, red.) uitproberen. En daar was hij op zijn zachtst gezegd érg enthousiast over.”

“Meerdere stappen vooruit”

Niels Otten is de nieuwe chauffeur van Arja Trans. Over zijn keuze voor Mercedes-Benz vertelt hij: “Een flink aantal jaren en een paar Actros-generaties geleden reed ik ook Mercedes-Benz. Destijds was dat niet de beste match met mij. Ik had het gevoel niet zo. Daarom reageerde ik in eerste instantie ook sceptisch op het voorstel van mijn ex-schoonpa en directeur om zijn truck 2 weken te proberen. En toch: na een paar dagen moest ik al mijn verwachtingen bijstellen. Dit merk is in de afgelopen jaren echt meerdere stappen vooruitgegaan. Hoe het rijdt, de zit, het gebruikersgemak… Ik ben er heel blij mee. Je bedient alles via touchscreen en ik kan daar prima mee overweg. Daarbij hangt er geen navigatiesysteem voor het raam: alles zit in het grote centrale display en dat geeft overzicht. En dan ziet deze truck er ook nog eens ronduit geslaagd uit!”

Slim inspelen op behoeftes

De Actrossen van Arja Trans hebben een opvallende kleur. Janine Klompjan: “Wij hadden een bestelbus in deze stoere blauwtint. Dat vonden we zo fraai dat we de Actros van mijn man Arjan in deze kleur hebben laten spuiten. Dat bleek een geslaagde zet en daarom is ook de tweede onder handen genomen bij Kooiker BV in Zwolle.”

De truck is geleverd door Wensink in Zwolle. Arja Trans is blij met de samenwerking met de dealer. “Truck-verkoper Alexander Cremer biedt ons al jaren uitstekende service. Hij weet slim op onze behoeftes in te spelen. Zo ook bij deze truck: Alexander had hem heel snel voor ons beschikbaar vanuit zijn netwerk. Deze smaakvolle Style Line past qua uitrusting goed bij ons werk. We hebben hem niet aangekleed met al te veel poespas: we houden hem graag ingetogen, maar wél met een uitgesproken kleur. Daarbij zijn alle voorzieningen voor de lange reizen aanwezig, zoals omvormer, magnetron en koffiezetapparaat.”

Een mooi compliment

De chauffeurs van Arja Trans mogen op eigen initiatief en kosten ‘hun’ truck verder aankleden naar eigen voorkeuren en inzichten. Ook Niels Otten heeft ruimschoots gebruikgemaakt van deze mogelijkheid. Hij vertelt: “Ik heb het blauwe thema wat doorgevoerd. Zo ligt er in het interieur geen standaard bodembekleding, maar een kunststof vloermat, uitgevoerd in blauw. Verder heb ik blauwe gordijnen laten aanbrengen en de deuren – net als de stoelen – laten bekleden met leder. Bovenop de cabine is er een lichtbakje geplaatst met schijnwerpers ernaast. Al met al staat er een geslaagde, smaakvolle truck die – zeker qua kleur – goed past bij het wagenpark van Arja Trans. Onderweg krijg ik er veel complimenten over, vooral van andere truckers. En nu ben ik ook nog gevraagd de truck tijdens de feestweek hier in het dorp naast een oude Benz neer te zetten. Een mooi compliment vind ik dat!”

Over Arja Trans

Arja Trans is een transportbedrijf uit Gramsbergen, Overijssel. Het bedrijf, opgericht door Arjan en Janine Klompjan, bestaat sinds 2017 en houdt zich hoofdzakelijk bezig met het koel- en vriestransporten van vis. Op dit moment rijden er 3 trucks voor Arja Trans, waarvan 2 Mercedes-Benz Actrossen. De trucks zijn actief in heel Europa, waarbij het zwaartepunt ligt op Denemarken, Hamburg en Zwitserland. Chauffeurs van Arja Trans zijn gemiddeld meer dan 3.000 kilometer per week onderweg. Door slim op en af te koppelen en efficiënt te plannen, tracht Arja Trans optimaal werk te leveren binnen de geldende regels op het gebied van rijtijden. Adantra chartert Arja Trans voor Transport Vooruit BV en die rijden op hun beurt weer veelvuldig voor Kotra. Dit is ook de naam die daarom meestal op de trailers achter de Actrossen van Arja Trans te lezen is.