04
mei
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

TRUCKERMANIA: FleetBoard zoekt de beste chauffeur

TRUCKERMANIA! De FleetBoard Drivers’ League staat weer op punt van beginnen. Duizenden rijders van Mercedes-Benz trucks bewijzen in juni 2011 wereldwijd met FleetBoard hun preventieve en milieuvriendelijke rijstijl. Aanmelding voor de negende FleetBoard Drivers’ League is mogelijk van 1 t/m 31 mei op www.driversleague.com. De beste chauffeurs van elk land kwalificeren zich voor de spannende live finale in september!

 Ook de negende Drivers’ League staat weer in het teken van sportiviteit, plezier en competitie. In de nationale liga’s treden chauffeurs tegen elkaar aan van bedrijven uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Tsjechië, Roemenië, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Vier weken lang telt elke rit, want gedurende deze periode proberen alle chauffeurs zo zuinig mogelijk te rijden om de landelijke zege in de wacht te slepen. De persoonlijke rijstijl wordt door FleetBoard geanalyseerd en bestaat uit verschillende onderdelen zoals preventief rijden, wisselen van snelheid en remgedrag. Uiteindelijk komt er een objectief oordeel uit de bus van het meest rendabele gebruik van de vrachtwagen.

 Nieuw is deze keer dat de chauffeur en de ondernemer te allen tijde toegang hebben tot de resultaten via de Drivers’ League App voor iPhone en iPad. Ook kunnen ze hiermee zien hoe hun collega’s het doen en wat de ontwikkeling is van de eigen prestaties en die van het team.

De besten van elk land kwalificeren zich voor de spannende live finale in september. Dan wordt beslist wie zich uiteindelijk de allerzuinigste Mercedes-Benz truckchauffeur mag noemen.