14
augustus
2018
|
11:05
Europe/Amsterdam

Trucks van Mercedes-Benz maken rentree in wagenpark van Van Rooijen Logistiek B.V.

Van Rooijen Logistiek B.V. voorziet hun klanten al ruim zeventig jaar vanuit de vestigingen in Eindhoven en Turnhout van het transport van Fast Moving Consumer Goods binnen de Benelux. Voor die werkzaamheden maakten de trucks van Mercedes-Benz onlangs een comeback in het wagenpark van het familiebedrijf. Mercedes-Benz dealer Smeets leverde in totaal zeven Actros 1943 LS en vier Actros 2743 LZV trucks af bij de logistieke dienstverlener.

Mercedes-Benz

Nadat het van origine Eindhovense transportbedrijf in het verleden al met de voertuigen van Mercedes-Benz had gereden, maakten de trucks dit jaar een comeback. Na goede verhalen uit de markt te hebben gehoord, werd vorig jaar een succesvolle FuelDuel verreden. Het gunstige brandstofverbruik zorgde ervoor dat Mercedes-Benz dealer Smeets dit jaar zeven Actros 1943 LS en vier Actros 2743 LZV trucks afleverde bij Van Rooijen Logistiek B.V. "Het brandstofverbruik is positief, zo rijden de trucks gemiddeld 1 op 3,86," vertelt Technisch Directeur Iwan van de Geer. Om het brandstofverbruik nog meer naar beneden te krijgen zijn alle trucks uitgerust met Fuel Duel configuratie die is afgestemd op minimaal verbruik dankzij een StreamSpace-cabine en anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control (PPC).

Fleetboard

De mogelijkheden van telematicasysteem Fleetboard speelden ook een belangrijke rol in de keuze voor de trucks van Mercedes-Benz. Zo wordt veel informatie gehaald uit de verbruik- en rijstijlgegevens van Fleetboard. Deze worden wekelijks gemonitord en dienen als extra steuntje in de rug voor de chauffeurs die beter kunnen presteren. Samen met Mercedes-Benz dealer Smeets worden zij begeleid om nog efficiënter en zuiniger te rijden.

Veiligheid

Behalve een gunstig verbruik staat veiligheid ook zeer hoog in het vaandel bij Van Rooijen Logistiek B.V. "De veiligheidssystemen van Mercedes-Benz zoals Active Brake Assist 4 (ABA4) en Sideguard Assist in combinatie met onze camerasystemen voor en achter zijn daarin belangrijke onderdelen. Dat zien we niet alleen als onze maatschappelijke taak maar ook als een stukje bescherming naar onze chauffeurs," zegt Van de Geer. "Onze voertuigen maken gemiddeld tussen de 125.000 en 150.000 kilometer per jaar en in België rijdt er zelfs een Actros die ruim twee ton per jaar gaat halen. Technische toevoegingen als deze zijn dan onmisbaar."

Van Rooijen Logistiek B.V.

Van Rooijen Logistiek B.V, gevestigd in Eindhoven, is opgericht in 1947. Het werkgebied van het familiebedrijf zijn de Fast Moving Consumer Goods, zoals voeding en zoetwaren, personal care products, consumer electronics, farmaceutische producten, cosmetica en displays. Met behulp van warehousing en transport en Value Added Services bedienen ze hun klanten vanuit de vestigingen in Eindhoven en Turnhout. Het bedrijf heeft 900 medewerkers in dienst en het wagenpark bestaat uit 225 trekkende eenheden waarvan elf afkomstig van Mercedes-Benz.