25
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

TruckStore NL versterkt samenwerking met Mercedes-Benz truckdealers

  • Nieuwe aanpak betrekt dealers nauwer bij verkoopproces

  • 50% van de verkochte trucks in Nederland zijn gebruikte trucks

  • Breed aanbod voor jong gebruikte Mercedes-Benz trucks

TruckStore gaat intensiever samenwerken met de Mercedes-Benz truckdealers in Nederland. Het grote aandeel dat gebruikte trucks vertegenwoordigt in het totale aantal in Nederland verkochte trucks rechtvaardigt deze aanpak. Transporteurs kunnen hierdoor ook voor gebruikte Mercedes-Benz trucks bij hun vertrouwde contactpersoon terecht.

 

Online aanbod

De reeds bestaande relatie en daarmee gepaard gaande ondersteuning vanuit TruckStore wordt verder uitgebreid met onder meer een online portal op de website van de Mercedes-Benz truckdealer. Hierop kan de bezoeker, naast het eigen aanbod van gebruikte trucks en demo’s van de dealer, ook het aanbod van TruckStore bekijken, terwijl het vertrouwde aanspreekpunt bij de truckdealer gewoon gehandhaafd blijft. Hierdoor blijft de belangrijke adviesrol van de dealer gewaarborgd. Met het TruckStore aanbod kan de klant nog gerichter zoeken naar een specifiek truckmodel en is de kans groot dat deze ook door de dealer geleverd kan worden. Het gebruikte truckaanbod is via een button op de homepage van de dealer te bereiken. De intensievere samenwerking is het directe gevolg van de aanhoudend groeiende markt voor gebruikte trucks. Bij maar liefst 50% van de truckaankopen in Nederland betrof het een gebruikt exemplaar.

 

Breed aanbod

Omdat naast het ‘eigen aanbod’ van de truckdealer nu ook voertuigen van TruckStore worden aangeboden, zijn er aanmerkelijk meer opties en mogelijkheden in uitvoeringen en opbouwvarianten. Wanneer de gebruikte truck niet in de regio te vinden is, kan er via het Europese TruckStore netwerk van 29 vestigingen worden gezocht naar een geschikt alternatief. TruckStore categoriseert het vrachtwagenaanbod in goud, zilver en brons waarbij de gouden status wordt toegekend aan trucks van maximaal 4 jaar oud, technisch gecontroleerd en waar nodig gerepareerd tijdens een servicebeurt en een aandrijflijngarantie van maximaal één jaar met onbeperkt aantal kilometers.

  

Koop én lease

De gebruikte vrachtwagens kunnen bij TruckStore én de aangesloten truckdealers zowel gekocht als geleased worden. Veel trucks komen uit de keten van de Mercedes-Benz organisatie en zijn onderhouden bij de officiele dealer waardoor de voertuighistorie bekend is. Voor deze Mercedes-Benz trucks kunnen via TruckStore en Mercedes-Benz CharterWay ook short- en long term leasecontracten worden afgesloten. Zo kan er beter worden voorzien in tijdelijke transportbehoeften vanwege bijvoorbeeld seizoenpieken. Uiteraard heeft de klant bij koop of lease via de truckdealer en/of TruckStore altijd de beschikking over een professionele 24-uurs organisatie met alle bijkomende services.