12
maart
2018
|
11:21
Europe/Amsterdam

Twaalf FUSO Canters voor de gemeente Houten

Onlangs nam Wethouder Herman Geerdes van de gemeente Houten twaalf nieuwe FUSO Canters uit handen van Coen van der Wind, FUSO-specialist van SternTrucks, in ontvangst. De Canters vervangen oude voertuigen en worden ingezet voor allerhande dagelijkse werkzaamheden van de gemeente Houten.

De FUSO Canter

"Dit is de tweede serie FUSO trucks die we hebben aangeschaft. Uit ervaring weten we dus dat het sterke voertuigen zijn die multifunctioneel inzetbaar zijn," vertelt Arie Koning, projectleider gemeente Houten. "De praktijk heeft ons tevens geleerd dat de betrouwbaarheid en het onderhoud ook bijzonder pleiten voor het merk." De vier FUSO Canters met dubbelcabine en acht met enkele cabine zijn door Schevers Carrosserie uit Schalkwijk voorzien van open laadbakken. De vier Canters, type 3S13, hebben een winterdienstontheffing. De trucks zijn opgebouwd om naast het reguliere werk in de openbare ruimte ook de gladheid te kunnen bestrijden. "Dit jaar zijn we al 33 keer uit gereden om zout te strooien," vertelt Arie Koning. "Dankzij de kleine draaicirkel van deze FUSO kunnen we probleemloos de fietspaden binnen onze gemeentegrenzen ijsvrij maken." De Canters worden naast gladheidsbestrijding voornamelijk ingezet voor het beheer van de openbare ruimte en verschillende snoeiwerkzaamheden.

Duurzaamheid

Dankzij de duurzame Euro 6-motor verbruiken de Canters minder brandstof en stoten deze aantoonbaar minder CO2 uit. Dat ligt in lijn met de duurzame doelstellingen van de gemeente Houten. De lage emissie-uitstoot maakt de trucks extra geschikt voor inzet binnen de bebouwde kom. De twaalf nieuwe FUSO Canters dragen daardoor bij aan een betere luchtkwaliteit.

Meer informatie over FUSO vindt u op www.media.daimler.com en www.fuso-trucks.com