22
november
2017
|
13:05
Europe/Amsterdam

Twaalf nieuwe Antos 1924 L 4x2 trucks voor Holland Food Service

Holland Food Service uit het Gelderse Wijchen heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Iets wat zich vertaalt in de aanschaf van twaalf nieuwe Mercedes-Benz Antos 1924 L 4x2 koelwagens. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer Wensink Automotive.

Antos

Lekker en verantwoord eten draagt volgens Holland Food Service bij aan een gelukkiger en vitaler leven. Dagelijks voorziet het familiebedrijf ruim 800 klanten van een verantwoorde oplossing voor eten en drinken door heel Nederland. Daarvoor werden onlangs twaalf Mercedes-Benz Antos 1924 L 4x2 koelwagens in gebruik genomen. De trucks zijn voorzien van een ISONORT geïsoleerde opbouw met twee compartimenten, zodat zowel gekoelde als diepgevroren producten in topconditie blijven. De daarvoor gebruikte Frigoblock FHL 25 I koelunit wordt aangedreven via de zuinige en sterke 7,7 liter motor van de Antos. Het machine verbruik is daarmee 15% zuiniger en zo stil mogelijk om overlast tijdens de bevoorrading tot een minimum te beperken.

Mercedes-Benz

Bij de vervanging van het wagenpark door Mercedes-Benz laat Holland Food Service niets aan het toeval over. Vandaar dat men heeft gekozen voor een complete lease-oplossing via Mercedes-Benz Financial Services. Hierin zijn zelfs componenten als de koelunit en bandenvervanging verwerkt. Omdat het verbruik en CO2-reductie belangrijke thema's zijn voor de foodspecialist in Wijchen, zijn alle trucks voorzien van telematicasysteem Fleetboard. "Door data inzichtelijk te maken, proberen we een efficiencyslag te maken. Het maakt onze chauffeurs bewust en moedigt ze aan om kritisch te kijken naar het hele logistieke proces," vertelt Frank Kampschreur, directeur Holland Food Service.

Holland Food Service

Holland Food Service is gevestigd in Wijchen en al sinds 1892 actief in de foodsector. Het familiebedrijf begon ooit als kruidenierswinkel in Nijmegen en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in de sector. Dagelijks werken 172 medewerkers aan de productie en het transport van eten en drinken van ruim 30.000 cliënten in de zorg, horeca en catering. Het wagenpark van het bedrijf bestaat uit 13 voertuigen, allen afkomstig van Mercedes-Benz.