07
augustus
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

Twee Arocs-trekkers met HAD (Hydraulic Auxiliary Drive) voor Partoens Agro Service

 • Partoens Agro Service neemt twee Arocs 1848 LS 4x4-trucks in gebruik

 • De trucks vervangen tractoren voor het regionale transport van mais, granen en mest

 • Het zijn de eerste Mercedes-Benz vrachtwagens in het wagenpark van het bedrijf

  Partoens Agro Service uit het Belgische Bree heeft onlangs twee identiek uitgevoerde Arocs 1848 LS 4x4-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het regionale vervoer van mais, granen en mest, dat voorheen door tractoren werd uitgevoerd. De komst van de vrachtwagens betekent de entree van Mercedes-Benz in het wagenpark van het bedrijf. De trucks zijn geleverd door Mercedes-Benz-dealer Smeets Autogroep uit Ittervoort.

  Twee Arocs 1848 LS 4x4-trekkers (HAD)

 • De twee Arocs 1848 LS 4x4-trekkers zijn uitgevoerd met de comfortabele, luchtgeveerde StreamSpace-cabine met een lage 17 cm motortunnel. De trucks beschikken over verschillende slimme Mercedes-Benz veiligheidssystemen: Active Brake Assist 4, Lane Keeping Assist, Telligent-afstandsregeling en zijzicht- en achteruitrijcamera's. De veiligheidssystemen zijn een welkome hulp, aangezien de trucks veel op terreinen van landbouwbedrijven komen met weinig ruimte om te manoeuvreren. De grijze metallic lak, lampenbeugel onder de grille en de ledlampen op het dak geven de 'Arocs-broers' een robuuste uitstraling. De twee trucks worden onderhouden door Mercedes-Benz dealer Smeets Autogroep.

  Configuratie 4x4 HAD

  De trekkers nemen de plaats in van tractoren. Deze keuze is gemaakt vanwege het lage eigen gewicht, de lage onderhoudskosten en de wendbaarheid van de trucks. De vrachtwagens rijden met grote regelmaat op het slechter begaanbare, onverharde terrein. Om daar goed uit de voeten te kunnen, zijn de Arocs-trekkers voorzien van een hydraulisch aangedreven vooras (HAD). Er is gekozen voor de hydraulische variant, omdat deze een stuk lichter is dan de mechanisch aangedreven vooras. Om de verschillende soorten grondstoffen te vervoeren, zijn beide trekkers voorzien van een hydraulieksysteem voor een (mest)tank, kipper en walking floor. Het feit dat Mercedes-Benz Trucks dit systeem af fabriek kon leveren, was een van de redenen om voor de Arocs-trekkers te kiezen. Ook beschikken de trucks over een schuifbare koppelschotel, waardoor de trekkers diverse soorten trailers kunnen voorttrekken.

  Partoens Agro Service

  Partoens Agro Service is gevestigd in het Belgische Bree. Het bedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van landbouwwerkzaamheden voor agrarische bedrijven, waaronder transport en opslag van granen, mest en vloeistoffen en grondwerkzaamheden. Het bedrijf heeft naast diverse landbouwmachines de beschikking over een bescheiden vloot van vier trucks. Twee van deze vrachtwagens dragen een ster op de grille.