24
oktober
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Twee Mercedes-Benz Actros LZV bakwagens voor Dusseldorp

  • Twee Actros 2645L DNA bakwagens voor Dusseldorp

  • Actros voor minimale emissie per ton lading ingezet als LZV

Dusseldorp uit Lichtenvoorde nam recent twee nieuwe Actros 2645L bakwagens in gebruik. Beide trucks zijn LZV-gekeurd. Het bedrijf koos voor Mercedes-Benz vanwege de goede ervaringen met het merk en omdat momenteel alleen Mercedes-Benz, trucks met Euro 6-motor, als containerchassis kan leveren.

Twee Actros trucks voor transport afvalcontainers

De twee nieuwe Actros 2645L DNA zijn uitgerust met een Euro 6-motor en voorzien van een StreamSpace-cabine. Beide trucks zijn LZV-gekeurd. Momenteel wordt één van de trucks ingezet als LZV met drie volumecontainers op een traject tussen Twente en Dordrecht. De trucks worden tevens ingezet voor het plaatsen en ophalen van containers ten behoeve van oud-papier-inzameling in woonwijken. De vrachtwagens zijn voorzien van een dubbelluchtnaloopas vanwege het hoge zwaartepunt tijdens de inzet en omdat de containers van achteren op de vrachtwagens worden getrokken waarbij het volle gewicht van een container op de achteras drukt. Het bedrijf koos voor Mercedes-Benz vanwege de jarenlange positieve ervaringen met het merk en met bedrijfswagendealer Wensink. Bovendien kan Mercedes-Benz als enige, Euro 6-trucks in deze specifieke containerconfiguratie leveren. Euro 6 was voorwaarde voor Dusseldorp, dat continu bezig is de emissie tot een minimum te beperken. Ook een reden om de trucks LZV te keuren; met de inzet als LZV wordt de laagste emissie per ton lading bereikt. De vrachtwagens zijn voorzien van een kettingboksysteem om de containers te laden. Tevens test Dusseldorp op een van de trucks de duurzame inzetbaarheid van een automatisch afnetsysteem. Hiermee hoeft het afdeknet niet meer handmatig over de container gespannen te worden. Het jaarkilometrage van de trucks is ca. 100.000 kilometer.

Dusseldorp

De Dusseldorp Groep heeft kennis en ervaring op het gebied van afvalinzameling, grond-, weg- en waterbouw, recycling, duurzaam slopen, asbestsanering, bodemsanering en riolering. Het bedrijf is vanuit meerdere vestigingen verspreid over het noorden en oosten van Nederland actief met circa zevenhonderd medewerkers in drie business units, aangestuurd vanuit het centrale kantoor in Lichtenvoorde. Het wagenpark van Dusseldorp bestaat uit rond de tweehonderd vrachtwagens en negentig lichte bedrijfswagens. Hiervan zijn 34 trucks en 58 lichte bedrijfswagens geleverd door Mercedes-Benz. De nieuwe Actros vrachtwagens zijn aangeschaft bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink. Reparatie en onderhoud voert Dusseldorp zelf uit in hun recent geopende nieuwe werkplaats.