01
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee Mercedes-Benz Actros trucks voor 2W Logistiek

Onlangs heeft transportbedrijf 2W Logistiek uit het Zeeuwse Kapelle twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik genomen. De 1844 LS trekker en 2541 LENA bakwagen worden ingezet in het nationale distributiewerk. Het gunstige brandstofverbruik van beide Mercedes-Benz trucks waren zwaarwegende argumenten bij de aanschaf.

Optimale inzet

Na een succesvolle test tijdens het Mercedes-Benz Fuel Duel bleek de Actros vijf procent minder brandstof te verbruiken dan het gemiddelde van het wagenpark. Hierna werd tot aanschaf van twee nieuwe Mercedes-Benz trucks besloten. De Actros 1844 LS trekker wordt gekoppeld aan een ‘double deck oplegger’ met dubbele laadvloer. Op deze wijze kan het laadvolume optimaal worden benut. De Actros 2541 bakwagen met gestuurde naloopas wordt gekoppeld aan een wipkar. Met deze combinaties heeft 2W Logistiek minder pendelbewegingen nodig om het grote aantal rolcontainers te vervoeren. Deze efficiënte inzet en het lage brandstofverbruik zorgen bij de jaarlijkse kilometrages van 120.000 voor meer rendement. Beide Actros trucks zijn voorzien van het veiligheidspakket waarin onder meer de Telligent afstandsregeling is opgenomen. Dit actieve veiligheidssysteem herkent een langzaam rijdend of stilstaand voertuig en remt de Actros automatisch af.

2W Logistiek

Het in Kapelle gevestigde 2W Logistiek verzorgt vanuit het Sligro DC de dagelijkse bevoorrading van de EMTE supermarkten in heel Zuid Nederland. Daarnaast bevoorraadt de transporteur horecagelegenheden in Zeeland. Deze service strekt zich zelfs uit tot op het strand. Speciaal hiervoor beschikt men over vier strandvrachtauto’s met vierwielaandrijving. Het wagenpark van 2W logistiek telt ca. zestig bedrijfswagens. Het aandeel Mercedes-Benz is met zeven voertuigen nog bescheiden, maar sinds kort wel groeiende. Een overtuigende test met het Mercedes-Benz Fuel Duel vorig jaar, waarbij een 2W logistiek medewerker nog tot zuinigste chauffeur van de maand mei werd bekroond, legde de solide basis voor een verdere samenwerking. Vaste mobiliteitspartner Van Oeveren uit Goes zal het periodieke onderhoud gedurende de looptijd verzorgen.