15
mei
2019
|
14:04
Europe/Amsterdam

Twee Mercedes-Benz Actros trucks voor Bakker & Schilder Transport B.V.

 • Bakker & Schilder Transport B.V. neemt twee Actros 1848 LS trucks in gebruik

 • De geleverde vrachtwagens met BigSpace-cabine worden ingezet voor grofmazige retaildistributie

 • Nog vier Actros trucks in bestelling, waaronder twee van het nieuwe model

  Logistiek dienstverlener Bakker & Schilder Transport B.V. heeft haar vloot versterkt met twee Actros 1848 LS trucks met BigSpace-cabine. De vrachtwagens worden ingezet voor grofmazige retaildistributie. Het transportbedrijf heeft bovendien nog vier Actros trucks in bestelling: twee van het huidige en twee van het nieuwe model. Alle trucks worden geleverd door truckdealer Gomes Noord-Holland B.V.

  Twee Actros 1848 LS trucks

  Met de twee nieuwe Actros 1848 LS trekkers komt het totaal aantal Mercedes-Benz trucks van Bakker & Schilder Transport B.V. op acht. Uitgerust met de ruime BigSpace-cabine, bieden de beide trucks de chauffeurs van het transportbedrijf niet alleen veel ruimte maar ook veel comfort. De cabine is uitgerust met een DAB+-radio, chauffeurstafel, koelkast, onder- en bovenbed, standverwarming en alarmsysteem. De hoge comfortstandaard was een belangrijke reden om voor de Actros met BigSpace-cabine te kiezen. De chauffeurs van Bakker & Schilder Transport B.V. spenderen veel tijd op de weg en overnachten vaak in de truck. De twee nieuwe vrachtwagens worden ingezet voor nationale en internationale retaildistributie van distributiecentrum naar klant. De trucks zijn met hun dubbele brandstoftanks uitermate geschikt voor het afleggen van grote afstanden. Beide Actros trekkers gaan circa 120.000 km per jaar rijden.

  Systemen en diensten

  De trucks zijn uitgerust met Predictive Powertrain Control (PPC). PPC herkent het verloop van de weg en hellingen op de route. Daardoor is het mogelijk om tot vijf procent brandstof te besparen. Ook zijn de Actros trucks voorzien van de standaard veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist, Attention Assist, en spoorassistent. Bovendien beschikken de trucks over Fleetboard en maakt Bakker & Schilder Transport B.V. gebruik van Mercedes-Benz Uptime. Fleetboard, Uptime en de actieve begeleiding via GomesTrucks stellen het transportbedrijf in staat om brandstofverbruik terug te brengen en maximale inzetbaarheid te vergroten.

  Nieuwe order

  Bakker & Schilder Transport B.V. nog vier Mercedes-Benz trucks met BigSpace-cabine in bestelling staan: twee Actros 1848 LS vrachtwagens van het huidige model en twee Actros 1845 LS trekkers van het nieuwe model. De twee Actros van het nieuwe model zijn voorzien van vele revolutionaire innovaties. De hoofdspiegel en groothoekspiegels hebben plaatsgemaakt voor de MirrorCam. De camera's geven met twee 15-inch beeldschermen een optimaal zicht. Het beeld draait in de bochten mee zodat de gehele combinatie zichtbaar is. Bovendien beschikken beide nieuwe trekkers over de nieuwe Multimedia-cockpit interactive die bestaat uit twee hoge resolutie kleurendisplays. Op het primaire scherm wordt de belangrijkste rij- en voertuiginformatie weergegeven. Het traditionele schakelpaneel ontbreekt. Op deze plek bevindt zich het secundaire display dat intuïtief met touchscreen werkt. Hiermee en met de multi-touch knoppen op het stuur kunnen alle andere functies worden bediend.

  Bakker & Schilder Transport

  Het in 1929 opgerichte Bakker & Schilder Transport B.V. is afkomstig uit het Noord-Hollandse 't Zand, maar heeft bovendien vestigingen in Andijk, Apeldoorn en Waspik. De logistiek dienstverlener is gespecialiseerd in vijf verschillende takken van transport: bloembollentransport, postdistributie, retaildistributie, internationaal transport (naar België, Duitsland en Oostenrijk) en op- en overslag. Het multimerk wagenpark van het transportbedrijf bestaat uit 58 trekkende eenheden, waarvan acht Mercedes-Benz trucks. In totaal heeft het bedrijf ruim tachtig medewerkers.