13
januari
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee Mercedes-Benz Arocs trucks voor Faber Betonpompen

  • Arocs trucks opgebouwd met SCHWING betonpomp met 31 meter telescoopmast

  • De rijvaardigheid in combinatie met de hoge restwaarde voornaamste reden voor keuze Arocs

  • Arocs voorzien van nieuw type NMV-PTO

Faber Betonpompen uit Zoeterwoude nam onlangs twee Mercedes-Benz Arocs trucks in gebruik voor de vestiging in Creil. De trucks zijn door SCHWING in Duitsland in nauwe samenwerking met Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks (CTT) opgebouwd met betonpompen en 31 meter telescoopmasten om op moeilijk bereikbare plekken beton te kunnen storten.

Goede inzetbaarheid en hoge restwaarde

De Mercedes-Benz Arocs 2836 trucks kunnen dankzij de hogere bodemvrijheid en de automatische 16-versnellingsbak Mercedes Powershift 3 uitstekend uit de voeten op moeilijk begaanbaar bouwterrein om aldaar beton te storten. Richard Faber, directeur van Faber Betonpompen, over de keuze voor de Mercedes-Benz Arocs: “Door de wereldwijde dekking is er een groot afzetgebied voor gebruikte betonpompen. Zeker met zo’n specifieke en kostbare opbouw is het zeer belangrijk. Mercedes-Benz doet het wat dat betreft erg goed ten opzichte van andere merken.” Ook noemt Faber het gemak van een lokale dealer: “Mercedes-Benz truckdealer Wensink Emmeloord zit dichtbij onze vestiging in Creil, wat een pre is. Al voeren we het overgrote deel van het onderhoud vanwege de specifieke betonpomptechniek uit in onze eigen werkplaats.”

Samenwerking CTT en SCHWING

Veel voorbereidingen aan het chassis van de Arocs om de betonpomp en de steunpoten goed te kunnen monteren zijn in nauwe samenwerking met SCHWING uitgevoerd door Mercedes-Benz CTT in Molsheim. Een goede afstemming en grondige documentatie zorgt voor een heldere opbouwhistorie. Een belangrijke factor voor de hoge restwaarde van de truck. De Arocs is af fabriek uitgerust met een nieuw type NMV-PTO om het volledige motorvermogen te kunnen afnemen om het beton te verpompen. De vernieuwde NMV heeft een langere levensduur, minder slijtagedelen en past beter in de speciale opbouw.

Faber Betonpompen

Faber Betonpompen is reeds veertig jaar gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel. Met twee vestigingen, zestig medewerkers, dertig mobiele betonpompen en vijf Celbeton menginstallaties is Faber Betonpompen uitgegroeid tot een toonaangevend en innovatief betonpompbedrijf.