21
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee nieuwe Actros ‘Trust Editions’ voor Hilgers Transport

Hilgers Transport uit Elburg heeft afgelopen maand twee nieuwe Actros trucks in gebruik genomen. De Mercedes-Benz vrachtwagens met BigSpace-cabine zijn alles behalve standaard dankzij de Trust Edition configuratie. De broers Cees en Dick Hilgers zijn namelijk ‘gek’ van het merk Mercedes-Benz en de Trust Edition in het bijzonder.

Actros 1842 LS

De twee Actros 1842 LS trekkers werden geleverd in de op één na grootste cabinevariant, de BigSpace-cabine. Deze heeft een stahoogte van 1 meter 99 en biedt voldoende ruimte en comfort voor de broers die de vrachtwagens zelf zullen besturen. Naast de grote persoonlijke voorkeur voor het merk Mercedes-Benz zijn ook de producteigenschappen van de nieuwe Actros bepalend geweest in de keuze voor deze twee trucks. De betrouwbaarheid en het brandstofverbruik zijn volgens beide broers uitstekend. Daarnaast is de bedrijfswagendealer Wensink Harderwijk al jaren een steun en toeverlaat als het gaat om alle mobiliteitsvraagstukken. De verwachte jaarkilometrages van de nieuwe Actros trucks liggen op 120.000.

Trust Edition

Beide broers zijn van jongs af aan al met het ‘Mercedes-Benz virus’ besmet dankzij vader Hilgers die ook op een vrachtwagen met de ster in de grill reed. In 2008 waren Cees en Dick Hilgers te gast op de IAA in Hannover en zagen een oude Mercedes-Benz en een nieuwe Actros MP3 naast elkaar staan in de imposante Trust Edition kleuren. Deze zijn de inspiratie geweest voor de bijzondere configuratie van de twee recent aangeschafte Actros trucks. De karakteristieke groene en zijdemat zwarte kleur met de rode accenten van het chassis en de brandstoftanks geven de truck een unieke aanblik. Maar niet alleen de kleurstelling onderscheidt deze Actros van andere. Beide BigSpace-cabines zijn voorzien van een Aerodynamicapakket met o.a. spoilers, zijfenders en bandenspanningsmeters rondom. De bandenspanning kan eenvoudig vanuit het display in de cabine worden afgelezen. Daarnaast is het meest uitgebreide radioconsole ingebouwd met navigatie, Bluetooth telefoonvoorbereiding en radio/CD-speler. Het Stijl-Linepakket met onder meer aluminiumdelen, chroomaccenten en een lederen stuurwiel geven de truck nog meer uitstraling en luxe. Het comfort is verder vergroot met een koelkast en twee extra comfortbedden. De twee broers rijden met enkele bemanning maar hebben allebei enthousiaste kinderen die ook regelmatig meerijden.

Hilgers Transport

In 1996 hebben de broers Cees en Dick samen Hilgers Transport opgericht. Door de jaren heen zijn talloze bestemmingen in West-Europa en Scandinavië aangedaan. Tegenwoordig verzorgen de broers voornamelijk dagelijkse transporten van verpakkingsmaterialen voor de planten-, bloemen, groente- en fruitsector en door heel Nederland, Duitsland en België. Vanaf het begin af aan is Mercedes-Benz de vaste leverancier van het wagenpark geweest. Wensink Harderwijk zorgt voor het periodieke onderhoud aan de vrachtwagens. Aan de komst van de twee nieuwe Actros trucks werkte ook huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay mee.