16
mei
2018
|
14:08
Europe/Amsterdam

Twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor Formule 1 Logistics

Recentelijk namen ze bij Formule 1 Logistics in Eindhoven twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1942 trucks in ontvangst. Mercedes-Benz dealer Smeets Autogroep leverde de trucks die voornamelijk worden ingezet voor het uitgebreide internationale dienstenpakket van Formule 1 Logistics, van het vervoer van medische gassen tot winkel- en avonddistributie.

Twee keer Actros

Het gevarieerde wagenpark van Formule 1 Logistics in Eindhoven werd onlangs niet voor niets uitgebreid met twee nieuwe trucks. Van de 35 trekkende eenheden zijn al 15 trucks afkomstig van Mercedes-Benz. De keuze voor de twee trucks was dan ook een bewuste: "Op het gebied van TCO doet Mercedes-Benz het heel erg goed. En omdat we al met verschillende Actrossen rijden, weten we uit ervaring hoe betrouwbaar de trucks zijn," vertelt directeur Jeroen Walravens. "De meeste trucks rijden we richting de miljoen kilometer en we hebben eigenlijk nooit last van stilstand gehad. De twee nieuwe Actros 1942 trucks zijn voorzien van een GigaSpace-cabine. Net als de andere Actrossen zijn ook de laatste aanwinsten uitgevoerd met telematicasysteem Fleetboard".

Fleetboard

De mogelijkheden van telematicasysteem Fleetboard speelden ook een grote rol bij de keuze voor de trucks van Mercedes-Benz. "Daar halen we heel veel informatie uit over de rijstijl van de chauffeur. Iemand die alleen ritten op de snelweg rijdt, heeft automatisch een lager brandstofverbruik dan een chauffeur die met twintig ton bij twintig verschillende adressen moet zijn. Als je dat één op één met elkaar vergelijkt dan werkt dat demotiverend. Dankzij Fleetboard zien we alles. Hoeveel remmomenten heeft iemand gehad? Hoe trekt iemand op? Op deze manier kunnen we het rijgedrag analyseren, uitleggen en bespreken. Inmiddels maken onze chauffeurs er écht een sport van om een zo hoog mogelijk rijstijlcijfer te behalen. Dat doet Mercedes-Benz goed!" aldus Walravens.

Formule 1 Logistics

Formule 1 Logistics, gevestigd in Eindhoven, is sinds 1997 actief in de transportsector. René de Groot begon het bedrijf met één voertuig voor koeriersdiensten. Begin 2016 fuseerde Formule 1 Logistics met J&M Logistics van Jeroen Walravens. Inmiddels is Formule 1 Logistics een internationale logistieke dienstverlener met een gevarieerd wagenpark van kleine bestelwagens tot trekker-oplegger combinaties. Ook warehousing en opslag behoren tot de mogelijkheden. Het wagenpark van de Eindhovense transporteur bestaat uit 25 bestelwagens en 35 trucks. Daarvan zijn 17 trekkende eenheden afkomstig van Mercedes-Benz, evenals een groot aantal bestelwagens.