30
oktober
2017
|
14:57
Europe/Amsterdam

Twee nieuwe Mercedes-Benz Arocs 3751 LK voor Meuva

Hogenbirk Bedrijfswagens leverde recent twee nieuwe Mercedes-Benz Arocs 3751 LK trucks af bij Meuva in Berkel en Rodenrijs. De eerste truck wordt ingezet voor het transport van schroot en de verplaatsing van materieel. De tweede Arocs wordt ingezet als grondzuigwagen.

Arocs 3751 LK

De eerste Arocs 3751 LK is voorzien een GigaSpace-cabine en is bij Bevako opgebouwd met een VDL haakarmsysteem van 30 ton. Daarmee wordt de truck ingezet voor het transport van schroot of de verplaatsing van materieel van Meuva. De tweede Arocs is voorzien van dezelfde cabine en is net als zijn voorganger uitgevoerd met een gestuurde en hefbare naloopas en nieuwe OM 471 motor met 510 pk (375kW). Deze truck is door RSP in Duitsland voorzien van een zuigopbouw en een op afstand bestuurbaar systeem zodat de chauffeur de zuiginstallatie ook buiten de cabine kan besturen. De combinatie wordt ingezet als grondzuigwagen ter vervanging van traditioneel handgraafwerk op industriële locaties.

Mercedes-Benz

"De rechtstreekse overbrenging van de PTO van de OM 471 motor op de opbouw zorgt ervoor dat er meer capaciteit voor de zuiginstallatie overblijft en dat we minder brandstof verbruiken," vertelt Marcel Kersbergen, projectleider grondsanering/zuigtechniek bij Meuva. "In de werkstand genereert de PTO al gauw 100 toeren meer dan onze vorige grondzuigwagen. Het goede contact met Hogenbirk Bedrijfswagens, in het bijzonder de kennis en kunde van truckverkoper Bas de Jong, deden de rest."

Meuva B.V.

Meuva is een toonaangevend en vooruitstrevend demontagebedrijf in Berkel en Rodenrijs met specialismen in asbestsanering, grondsanering, demontage en zuigtechniek. Het bedrijf bestaat al sinds 1966 en is gespecialiseerd en gecertificeerd in (petro)chemische en industriële werkzaamheden. Meuva staat bekend om zijn imposante machinepark. De twee nieuwe Mercedes-Benz trucks passen perfect in dit plaatje.