27
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twintig Mercedes-Benz Actros trucks voor Van Leeuwen Container Service BV

Van Leeuwen Container Service BV uit Oosterhout heeft afgelopen maand de laatste Actros 2544 van een serie van twintig in gebruik genomen. De Mercedes-Benz vrachtwagens zijn voorzien van een ingenieus systeem waarmee het transportbedrijf snel en gemakkelijk wissellaadbakken op- en afzet.

Grote order Actros 2544 trucks

Met de aanschaf van twintig Actros bakwagens heeft Mercedes-Benz opnieuw haar intrede gedaan in het 74 trucks tellende wagenpark van Van Leeuwen Container Service BV. De goede berichten over de betrouwbaarheid van de Actros en het meedenken van Rüttchen Breda leidden uiteindelijk tot deze grote order. Het bakwagenchassis van de Actros is uitgerust met een hefbare sleepas. Voor een efficiënte inzet in het transport van wissellaadbakken hebben Van Leeuwen Container Service BV en Rüttchen samen een slim afzetsysteem gerealiseerd. De bedrijfswagendealer heeft het chassis aangepast zodat het afzetsysteem op de Actros gemonteerd kon worden. Omdat de luchtgeveerde truck hoog genoeg komt om de twee wissellaadbakken af te zetten, is er in tegenstelling tot andere vrachtwagens geen heftafel nodig. Dit levert forse winst op in snelheid, veiligheid en hergebruik van het systeem.

Klaar voor de toekomst

Alle twintig Actros trucks zijn LZV (Lange Zware Voertuigen) gekeurd. Hiermee hoopt Van Leeuwen Container Service BV voorbereid te zijn op de mogelijk veranderende Europese wetgeving. In Nederland kan men al gebruik maken van de LZV voertuigen en daarmee veertig pocent meer lading vervoeren in plaats van het standaard transport met twee wissellaadbakken. Omdat Van Leeuwen Container Service BV vooral volumegoederen vervoert, komt men niet in de problemen met het treingewicht. De twintig Actros trucks worden ingezet in een straal van 700 kilometer rondom Oosterhout en rijden ieder jaarlijks ca. 115.000 kilometer. Het periodieke onderhoud wordt middels een Reparatie & Onderhoudscontract bij Rüttchen Breda ondergebracht. Ook Mercedes-Benz CharterWay was betrokken bij de totstandkoming van deze order.

Van Leeuwen Container Service

Het familiebedrijf uit Oosterhout is in zijn ruim 75-jarige geschiedenis uitgegroeid tot een echte specialist in het vervoer van wissellaadbakken. Met 1.250 containers behoort Van Leeuwen Container Service BV tot een van Europa’s grootste spelers op dit gebied. Met twee wissellaadbakken van 7,82 meter op het chassis van de vrachtwagen wordt de maximaal toegestane laadvloerlengte van 15,65 meter optimaal benut. Naast zeecontainers is de wissellaadbak voor continentaal wegvervoer onbetwist de meest efficiënte vorm van zowel opslag, overslag als transport. Tevens beschikt Van Leeuwen Container Service BV op haar eigen terrein in Oosterhout over 8.000 m2 opslagcapaciteit.

Op de Foto: (vlnr: Nicco Schipper (Rüttchen), Richard van Leeuwen (Van Leeuwen Container Service BV), Bouke Rüttchen (Rüttchen) en Jan Peter van Leeuwen (Van Leeuwen Container Service BV)