18
mei
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Ultrasterke Unimog U 500 voor Van der Haar Bronbemaling

Sinds kort heeft Van der Haar Bronbemaling uit Kootwijkerbroek de beschikking over de sterkste alleskunner in zijn soort: de Mercedes-Benz Unimog U 500. Met dit voertuig is mobiliteit voor Van der Haar Bronbemaling ook in de meest moeilijk begaanbare terreinen gegarandeerd.

Van der Haar Bronbemaling

Ruim dertig jaar geleden is Van der Haar Bronbemaling begonnen met de verhuur van twee bemalingspompen voor plaatselijke aannemers. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist voor diverse vormen van waterprojecten. Zo is Van der Haar Bronbemaling vooral actief op het gebied van bronbemaling, tuinberegening en bronboringen. Daarnaast verhuurt men aggregaten, bronpompen, vuilwaterpompen en GPS-gestuurde pompen en verzorgt het bedrijf de levering en aanleg van noodstroomvoorzieningen.

Uitdaging voor het wagenpark

Van der Haar Bronbemaling stelt hoge eisen aan de voertuigen. De werkzaamheden vinden vaak plaats in moeilijk begaanbare terreinen. Bronbemaling wordt bijvoorbeeld toegepast zodat andere partijen droog kunnen werken in de grond voor de aanleg van ondermeer kabels, leidingen, rioleringen, bouwputten en zwembaden. In de praktijk betekent dit voor Van der Haar Bronbemaling dat men regelmatig in braakliggende terreinen en op bouwplaatsen werkt. Circa vijf jaar geleden heeft men daarom een Mercedes-Benz Unimog U 500 aangeschaft. Een groot voordeel van dit voertuig is dat men zowel in de moeilijk begaanbare terreinen als op de autosnelweg goed uit de voeten kan. Daarmee heeft het UNIversal MOtor Gerät het beste van twee werelden en is de Mercedes-Benz alleskunner een truck en landbouwvoertuig tegelijk. Dankzij goede ervaringen met de Unimog U 500, besloot men recentelijk een nieuwe Unimog U 500 aan te schaffen.

Krachtig en veelzijdig

Met de Unimog U 500 is het zwaarste werk geen enkel probleem voor Van der Haar Bronbemaling. De 300 pk sterke Euro 4-motor levert voldoende vermogen om zowel op de verharde weg als in het terrein uitstekende prestaties te leveren. Van der Haar Bronbemaling bestelde deze Mercedes-Benz met een waslijst aan opties. Voor optimale grip werd de Unimog geleverd met 445/65 R22,5 banden met een breed draagvlak. Vanuit de cabine kan de luchtdruk in de banden worden aangepast naar gelang de situatie. In de bak van het voertuig worden regelmatig twee grote bronneringspompen geplaatst. Dankzij de hydraulische PTO (Power Take Off) kunnen verschillende werktuigen aan de Unimog worden gekoppeld waaronder ook een Hiab kraan. Deze tilt de pompen eenvoudig in en uit de laadbak. Daarnaast gebruikt Van der Haar Bronbemaling de Unimog U 500 ook als trekker van verschillende aanhangers zoals diepladers voor rupskranen en haakarm trailers.

Comfortabel en veilig

De Unimog U 500 van Van der Haar Bronbemaling is ook voorzien van een aantal ergonomische opties. De bestuurder zit bijzonder comfortabel in de luchtgeveerde chauffeurstoel. Dit is voor de bestuurder vooral prettig in ruige terreinen. Om extra op te vallen tijdens de werkzaamheden is de Mercedes-Benz truck voorzien van zwaailampen. Voor een langdurige en betrouwbare inzet, wordt het periodieke onderhoud van de Unimog door de specialisten van het Mercedes-Benz Technical Center in Nijkerk uitgevoerd.