04
december
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Unieke prestatie Vito 111 CDI voor Penske Logistics

Penske Logistics maakt onderdeel uit van de wereldwijd opererende Penske Corporation. Rendement en betrouwbaarheid zijn voor de transportonderneming van groot belang. Mercedes-Benz levert met haar bedrijfswagens hieraan een flinke bijdrage. Zo beschikt Penske onder andere over een unieke Vito 111 CDI, die in vijftien maanden tijd ruim 450.000 kilometer heeft gereden.

Mondiale onderneming

Penske Logistics werd in 1969 opgericht en is een 100% dochteronderneming van Penske Truck Leasing, die alleen al in de Verenigde Staten 200.000 rijdende eenheden telt. De Nederlandse tak van de mondiale logistieke partner, bestaande uit ruim 250 voertuigen, neemt uiteenlopende transporttaken voor zijn rekening. Zo vervoeren chauffeurs vanuit vestigingen in Coevorden, Venlo en Roosendaal, maar ook Calais (Frankrijk) en Tartu (Estland) artikelen voor de automotive, chemische, pharmaceutische en electronica industrie.

Estland

Eind jaren negentig heeft Penske Logistics de firma Van der Graaf overgenomen inclusief de vestiging in Estland. De circa honderddertig chauffeurs uit Estland zijn nu bij Penske in dienst. Deze chauffeurs rijden door heel Europa. Wanneer hun transporttaak is volbracht, worden de chauffeurs onderweg afgewisseld in bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. Vanuit daar staat een Mercedes-Benz Vito 111 CDI voor de chauffeurs ter beschikking voor de ruim 2500 kilometer lange terugreis naar Estland. Waar op hun beurt weer uitgeruste collega’s klaarstaan om andere chauffeurs af te lossen.

Indrukwekkende getallen

De ritten van en naar Estland hebben ervoor gezorgd dat de Mercedes-Benz Vito in vijftien maanden tijd zo’n 450.000 kilometer op de teller heeft staan. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 30.000 kilometer per maand, of ruim 40 kilometer per uur. Non stop en inclusief tankstops en servicebeurten. Een unieke prestatie!

Rendement en betrouwbaarheid

Mercedes-Benz toont aan dat het met de rentabiliteit en betrouwbaarheid van de Vito goed zit. Hoewel de auto omgerekend ruim tien keer de wereld rond is gegaan, bestaat het onderhoud tot op heden uit slechts olieverversen en vervanging van banden en remblokken. Bovendien vielen de minieme reparaties in de tweejarige standaard garantieregeling van Mercedes-Benz. Deze Vito 111 CDI is daarmee een sprekend voorbeeld van de primaire doelstelling van Mercedes-Benz om rendement en betrouwbaarheid te verenigen.