30
maart
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

UTS Nederland verhuist schoner met Mercedes-Benz

UTS Nederland groeide in twee decennia uit tot marktleider in de Nederlandse verhuisbranche. Met een zeer uitgebreid dienstenpakket biedt het Haagse bedrijf meer dan verhuizen alleen. Onlangs werden de laatste Axor trucks met Euro 5-motor van een order van totaal twaalf Mercedes-Benz bedrijfswagens aan het wagenpark toegevoegd. Hiermee wil UTS niet alleen de kwaliteit van haar diensten waarborgen, maar ook schoon en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

UTS Nederland

Een alledaags verhuisbedrijf is UTS Nederland zeker niet. De letters UTS staan dan ook voor Unieke Totaal Service. Voor zowel de particuliere als zakelijke markt onderscheidt UTS zich door een uitgebreid pakket aan verhuisdiensten te bieden. Een goed voorbeeld van een dergelijke dienst is de inzet van een verhuisdirigente. Indien gewenst, regelt de verhuisdirigente letterlijk alles rondom het verhuisproces zodat de klant er geen omkijken naar heeft. Daarnaast heeft UTS ondermeer een ‘handy-man service’, waardoor alle praktische klusjes zoals het wegwerken van bedrading of het ophangen van schilderijen bij de verhuizing meteen worden geregeld, een speciale ouderen service, boedelbeheer en een schoonmaakdienst in huis.

Betrouwbaar wagenpark

Voor de diverse zakelijke en particuliere verhuisopdrachten maakt UTS Nederland gebruik van een bedrijfszeker wagenpark dat uit ruim 150 eenheden bestaat. Zeker tweederde van de lichte en zware bedrijfswagens heeft een zilveren Ster op de grille. Mercedes-Benz levert met de Vito, Sprinter, Atego, Axor en Actros een waardevolle bijdrage aan de mobiliteit van het bedrijf. Enige tijd geleden werd een order geplaatst van twaalf nieuwe bedrijfswagens waarvan de laatste vijf onlangs door vaste mobiliteitspartner Mercedes-Benz Den Haag voor het ADO Den Haag stadion werden afgeleverd. Hiermee werd een order van in totaal negen Axor en drie Atego’s trucks gecompleteerd.

Schoon en zuinig

UTS Nederland heeft het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en heeft haar beleid afgestemd op CO2-neutraal ondernemen. Alle bedrijfsprocessen worden daarom zo schoon mogelijk uitgevoerd. Omdat UTS Nederland nog niet voor 100% de norm van CO2-neutraal ondernemen behaalt, wordt het verschil gecompenseerd met investeringen in duurzaamheidsprojecten die door het Wereld Natuur Fonds worden opgezet. De aanschaf van nieuwe Mercedes-Benz bedrijfswagens passen dan ook uitstekend in het groene perspectief. De negen Axor trucks van het type 1829 LL zijn uitgerust met een Euro 5-motor. Bovendien zijn deze trucks af fabriek voorzien van een verhuiscabine met vier extra zitplaatsen achter de bestuurders- en bijrijderstoel. Hierdoor is een extra wagen voor het vervoer van de verhuizers niet nodig. De 290 pk sterke Euro 5-dieselkrachtbron biedt ook voldoende vermogen om een aanhanger te kunnen trekken waardoor extra inzet van voertuigen niet nodig is. De drie Mercedes-Benz Atego trucks van het type 1224 L zijn uitgerust met een Telligent® automatische versnellingsbak. Deze biedt niet alleen extra comfort voor de chauffeur, maar zorgt ook voor een lager verbruik en minder slijtage aan de bak. Met deze milieuvriendelijkere voertuigen loopt UTS ver vooruit op de verplichtingen die door de Nederlandse overheid worden opgelegd. Verhuisbedrijven hebben namelijk een ontheffing voor voertuigen tot 13 jaar oud om milieuzones in te mogen rijden. Toch kiest men nu al voor de schone oplossingen van Mercedes-Benz.

Praktische opbouw

Voor deze order werd er voor de Axor en de Atego een nieuwe, praktische opbouw ontwikkeld waarop 20 en 25 voets containers geplaatst kunnen worden. Mercedes-Benz Den Haag werkte hiervoor nauw samen met Lamboo Carrosserie en de ECB Groep. De containers kunnen eenvoudig van het chassis worden getild voor opslag of internationale transporten. Omdat UTS Nederland geen concessies wilde doen aan de uitstraling, zijn de zijwanden van de containers vlak gemaakt. Deze nette afwerking heeft als bijkomend voordeel dat het verbruik ook gunstiger uitpakt. De Atego en Axor trucks zijn allen voorzien van een 1.500 kg aluminium laadklep. Deze onderhoudsvriendelijke klep kan bovendien in verschillende ergonomische standen gezet worden waardoor de verhuizers minder krachtsinspanningen hoeven te leveren.

Comfortabel

De verhuizers van UTS hebben met deze nieuwe Mercedes-Benz voertuigen de beschikking over ergonomische en comfortabele bedrijfswagens. Deze vormen het perfecte gereedschap voor gemiddeld 40.000 veilige en aangename kilometers. Maar ook voor het management is de levensduur van de voertuigen comfortabel. Dankzij een Financial Lease oplossing van Mercedes-Benz CharterWay heeft men geen omkijken naar de variabele kosten van de periodieke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Deze worden zoals gebruikelijk door de bedrijfswagenspecialisten van Mercedes-Benz Den Haag uitgevoerd.