18
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Van Caem tevreden over vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks

  • Vier nieuwe Actros vrachtwagens voor Van Caem Transporten

  • Bijzondere configuratie voor groot volume distributietransport

  • Van Caem erg te spreken over het verbruik en het comfort van de nieuwe Actros

Van Caem Transporten uit Waalwijk nam enkele maanden geleden vier nieuwe Actros trucks in gebruik. Vanwege een nieuw ingeslagen weg zocht het bedrijf een passend vervoersconcept. In overleg met Mercedes-Benz Bedrijfswagendealer Rüttchen werd overgegaan tot aanschaf van de Actros 2542 met Euro 6-motor. Na enkele maanden ervaring opgedaan te hebben, geeft de transporteur aan zeer tevreden te zijn over de Actros in deze configuratie.

Actros voor groot volume distributietransport

Coert van Caem, directeur van Van Caem Transporten: “Omdat lading steeds zwaarder wordt terwijl we toch meer mee willen nemen, besloten we enige tijd geleden een voor ons nieuwe weg in te slaan: het groot volume distributietransport in de Benelux. Daarvoor zochten we in samenwerking met Rüttchen naar een voor ons nieuw vervoersconcept. Op advies van de dealer kwamen we uit bij deze drie-assige Euro 6-motorwagens met een twee-assige wipkar en doorlaadsysteem. Na enkele maanden gereden te hebben met de Actros trucks kunnen we stellen dat zowel wij, de directie, als onze chauffeurs, zeer tevreden zijn met de trucks. Zo is bijvoorbeeld de kilometerkostprijs en het comfort van de vrachtwagens uitstekend.” Het bedrijf zal zo’n 90.000 kilometer per jaar afleggen met de trucks.

Van Caem en Mercedes-Benz

Van Caem Transporten is een middelgrote logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in 24-uursdistributie in de Benelux. Het bedrijf heeft een wagenpark van 44 trucks, waarvan de helft van het merk Mercedes-Benz. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de 4e generatie van Caem. De relatie met Mercedes-Benz gaat al meer dan vijftig jaar terug. Coert van Caem:  “Naast de gunstige kilometerkostprijs van de nieuwe Actros is dat voor ons een belangrijke reden om ook nu weer voor Mercedes-Benz te kiezen. Na vijftig jaar ervaring met de trucks van Mercedes-Benz kunnen we toch wel stellen dat de voertuigen zeer betrouwbaar zijn. Omdat ons speerpunt is dat we altijd waar  maken wat we onze klanten beloven, hebben we materiaal nodig waar we van op aan kunnen.”