07
september
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Van Osta: service en betrouwbaarheid zijn essentieel. Drie nieuwe Mercedes-Benz Actros bakwagens voor Van Osta Internationaal Transportbedrijf

Van Osta Internationaal Transportbedrijf uit Roosendaal heeft onlangs drie nieuwe Mercedes-Benz trucks van het type Actros 1836 L in gebruik genomen. Met deze bakwagens bestaat het nu veertien eenheden tellende wagenpark voor honderd procent uit voertuigen van het merk met de ster.

Van Osta Internationaal Transportbedrijf

Het familiebedrijf Van Osta Internationaal Transportbedrijf dat in 1960 werd opgericht heeft als vervoerder een goede reputatie opgebouwd. De werkzaamheden van het Roosendaalse bedrijf bestaan nu voor zo’n 80 procent uit het vervoer in opdracht van TNT post. Het postbedrijf is al meer dan veertig jaar tevreden klant bij Van Osta. Sinds 1987 rijdt Van Osta ook internationaal voor TNT Post waarbij men post en pakketten naar Groot-Brittannië, België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland brengt.

De nieuwe Actros trucks

De recentelijk door Sturm Auto Roosendaal afgeleverde nieuwe Actros bakwagens van het type 1836 L zullen eveneens worden ingezet voor het transport van poststukken en pakketten. Deze nieuwe Mercedes-Benz trucks zijn voorzien van een gesloten opbouw, een onderschuifklep en een mogelijkheid tot aanbrengen van een vangmuilkoppeling. De Actros bakwagens zijn op verzoek van het transportbedrijf onder andere voorzien van een 9-tons vooras met super single banden, zijfenders en een dakspoiler. Ook de automatische versnellingsbak Mercedes PowerShift werd op deze trucks geleverd.

Internationaal vervoer van post en pakketten

Het transport van pakketten en poststukken is tijdskritisch en daarom is betrouwbaarheid van het wagenpark essentieel. De bedrijfszekerheid van de Mercedes-Benz bedrijfswagens is dan ook doorslaggevend geweest bij de aanschaf. De trucks rijden circa 200.000 kilometer per jaar gedurende een inzetperiode van vier tot vijf jaar. Veel vrachtauto’s in de vloot worden door chauffeurs in ploegendiensten gereden waardoor deze nauwelijks stilstaan. Omdat de trucks veel uren onderweg zijn, wordt het klein onderhoud in de eigen werkplaats uitgevoerd. De grote onderhoudsbeurten worden door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Sturm Auto te Roosendaal verzorgd. De transporteur waardeert daarbij in het bijzonder de lange onderhoudsintervallen van de Mercedes-Benz Actros, deze kunnen makkelijk aansluiten op de inzetplanningen. Daarnaast hecht men zeer aan de goede relatie met de werkplaats van Sturm Auto.