06
juni
2018
|
12:45
Europe/Amsterdam

Van Vlastuin Agro kiest wederom voor de Mercedes-Benz Actros

Van Vlastuin Agro, gevestigd in Ede, is al sinds 1995 gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte goederen. Daarbij ligt de focus op agrarische producten en veevoedergrondstoffen. Onlangs werd het wagenpark van het familiebedrijf uitgebreid met twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1846 LS trucks. De trucks werden afgeleverd door Mercedes-Benz dealer Stern Trucks, die tevens de dertien andere trucks in het wagenpark van Van Vlastuin Agro leverde.

Gunstige Actros

Als specialist in vervoer van biologische grondstoffen is Van Vlastuin Agro meer dan gemiddeld gericht op duurzaamheid. Zo verloopt het transport volgens duidelijke protocollen. Daardoor moet het wagenpark natuurlijk ook aan de strengste eisen voldoen. Mede daarom heeft Van Vlastuin Agro recent weer twee Mercedes-Benz Actrossen aan het wagenpark toegevoegd. Belangrijke aspecten voor die keuze zijn de standaard drie jaar garantie en het gunstige brandstofverbruik van de trucks van Mercedes-Benz. "Dat de nieuwste trucks zuiniger zijn dan hun voorgangers, is een ding dat zeker is. Ook in de praktijk bewijzen de trucks zich. Om daar maximaal gebruik van te maken, hebben we de Actros trucks voorzien van Predictive Powertrain Control (PPC)," vertelt directeur Gerrit van Vlastuin. "Het lage brandstofverbruik is niet alleen gunstig voor de efficiency maar ook als het gaat om de uitstoot van CO2. Als bedrijf dat voornamelijk natuurlijke producten transporteert, zijn we altijd op zoek naar oplossingen om het transport zo duurzaam mogelijk te maken."

Gewicht en veiligheid

Twee andere belangrijke aspecten bij de keuze voor een truck zijn voor Van Vlastuin Agro het lage eigen gewicht en veiligheid. "Door het gewicht van onze combinaties zo laag mogelijk te houden, kunnen we het netto laadvermogen maximaliseren. Dat bereiken we door te kiezen voor een 11 liter motor in plaats van een 13 liter motor. Daarnaast is bij ons alles van aluminium. De velgen, de tanks," zegt Van Vlastuin. Die gewichtsbesparingen gaan echter niet ten koste van het comfort en de veiligheid van de chauffeurs. "Onze chauffeurs zijn 'het kapitaal' van ons bedrijf en daar zijn we zuinig op. Daarom heeft ook de Mercedes-Benz Actros 1846 LS uiteraard een standairco, een koelkast, een magnetron en een motorrem met extra capaciteit. Vooral dat laatste is een must. Wij rijden vrijwel altijd met het maximale gewicht en dankzij de retarder hebben we minder remslijtage", vertelt de directeur. Ook veiligheid staat bij hem hoog in het vaandel. Alle recent aangeschafte voertuigen van het merk met de ster zijn voorzien van Active Brake Assist 4 (ABA4), spoorassistent en Side Guard Assist.

Van Vlastuin Agro

Van Vlastuin Agro, gevestigd in Ede, zag in 1982 het licht als loonbedrijf. Ondertussen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererend transportbedrijf met 40 trekkende eenheden waarvan vijftien afkomstig van Mercedes-Benz. De focus ligt daarbij op agrarische bulk. Ongeveer 75 tot 80% van de ladingen die Van Vlastuin Agro vervoert, zijn biologisch. Het bedrijf heeft 70 medewerkers in dienst.