28
januari
2020
|
11:40
Europe/Amsterdam

Veertien Actros-trucks versterken wagenpark Boekel Leegwater Transport

  • Veertien Actros 2548-trekkers met hefbare voorloopas zijn aangeschaft voor het internationaal transport
  • Actros 2552-bakwagen, in combinatie met een aanhangwagen, wordt als LZV ingezet
  • Boekel Leegwater Transport verzorgt onder meer het vervoer voor Boekel Handel, een handelsonderneming gespecialiseerd in vollegrondsgroenten

Boekel Leegwater Transport heeft in totaal vijftien nieuwe Actros-trucks in gebruik genomen, aangeschaft door middel van een operationele leaseconstructie van Merceds-Benz Financial Services. In de keuze voor de trucks waren de hoge veiligheidsstandaard, de goede branstofprestaties en het comfort voor de chauffeur doorslaggevend. Mercedes-Benz mobiliteitspartner GomesTrucks heeft de voertuigen geleverd.

Veilig, zuinig én comfortabel

Bij Boekel Leegwater Transport heeft men oog voor de chauffeur. Dat blijkt wel uit de uitvoering van de nieuwe Actros trucks. Alle nieuwe voertuigen zijn uitgerust met de grootst mogelijke cabine: de GigaSpace. "Met de nieuwe trekkers rijden we voornamelijk internationaal. Onze chauffeurs overnachten dan ook vaak enkele nachten in de cabine en zitten lang in truck. Goed materieel is dan onmisbaar", vertelt directeur-eigenaar Niels Boekel. Intelligente Mercedes-Benz systemen als de MirrorCam, noodstopsysteem Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist, dragen bij aan een hoge veiligheidsstandaard voor chauffeur en medeweggebruikers. "Bovendien preseteren de trucks in de eerste maanden beter dan het vorige generatie deed: een verbruik van 27 liter op 100 kilometer. Dat is een goede score, aangezien we in deze periode van het jaar met een hoger laadgewicht rijden. Zodra ze ingereden zijn, zal het verbruik nog verder omlaag gaan."

Inzet als LZV

De Actros 2552 LENA met hefbare voorloopas rijdt als LZV in het nationaal transport. Dagelijks pendelt de truck tussen Oudkarspel en de verssectorveiling in het Limburgse Venlo. De keuze voor de inzet als LZV, is een keuze voor brandstof- en kostenbesparing. Immers, Boekel Leegwater Transport kan per vracht tot 60 procent meer vervoeren dan een conventionele vrachtwagencombinatie. Bovendien levert de inzet van LZV's gemiddeld 27 procent CO2-reductie op en een kostenbesparing van 20 procent. De nieuwe Actros is alweer de vierde LZV-combinatie voor de transportonderneming.

Boekel Leegwater Transport

Boekel Leegwater Transport is gelieerd aan Boekel Handel, een handelsonderneming gespecialiseerd in vollegrondsgroenten. Het bedrijf is actief in 24 landen en heeft 3 vestigingen verspreid door Europa, waaronder het 11.000 m² grote hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Oudkarspel. Met 30 trucks heeft Mercedes-Benz een groot aandeel in het wagenpark, dat in totaal 56 vrachtwagens telt.