20
april
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Veilig wegafzettingen mogelijk maken

TrafIQ uit Udenhout heeft onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Atego 1224 L in gebruik genomen. Deze speciaal opgebouwde Atego Lowliner wordt ingezet voor de realisatie van wegafzettingen. Daarbij wordt sterk rekening gehouden met de veilige werkomstandigheden voor de medewerkers die de afzettingen op de rijstroken plaatsen. De vrachtauto is daarom voorzien van een aantal praktische en vooral veilige oplossingen.

TrafIQ

Veiligheid en doorstroomsnelheid op de wegen zijn van groot belang. Weggebruikers ergeren zich aan de onvermijdelijke vertragingen die wegwerkzaamheden met zich meebrengen. Wegwerkers zijn vaak het doelwit van agressief gedrag met soms gevaarlijke situaties tot gevolg. Snelle en veilige plaatsing van een wegafzetting is daarom letterlijk van levensbelang. TrafIQ ontwikkelt, bouwt, verkoopt en onderhoudt wegwerksystemen die het werken aan de weg voor alle betrokkenen makkelijker, sneller en veiliger maken. De zusterorganisatie TrafRENT verhuurt deze systemen en de ervaren medewerkers, die ze installeren.

Mercedes-Benz Atego 1224 L

Onlangs werd een nieuwe Mercedes-Benz Atego 1224 Lowliner met automatische versnellingsbak aan het wagenpark toegevoegd. Voor de specifieke werkzaamheden van TrafIQ zijn de brandstoftank en de accu’s in het chassis verplaatst. Hierdoor is voldoende ruimte gecreëerd voor een systeem dat volledig automatisch pionnen op het wegdek plaatst. De 275 pionnen in de Atego worden met een snelheid van 15 tot 25 km per uur neergezet en weer opgepakt. Dit is een veilige oplossing omdat men nu de pionnen niet met de hand pal langs het voorbijrazende verkeer hoeft te plaatsen. De chauffeur bedient het hele systeem automatisch vanuit de Atego cabine. Maar ook het plaatsen en oppakken van o.a. een Andreasmat en een Actieskid kan in het kader van de veiligheid volledig vanuit de cabine worden aan gestuurd.

Goede ervaringen

De Mercedes-Benz Atego 1224 L werd geleverd door bedrijfswagendealer Rüttchen Tilburg en is het tweede voertuig in het wagenpark van TrafIQ. Vorig jaar werd al een Atego in dezelfde configuratie geleverd. Dankzij goede ervaringen met de vorige Mercedes-Benz Atego op het gebied van praktische inzetbaarheid, betrouwbaarheid en comfort was de keuze bij de aanschaf voor een nieuwe truck niet bijzonder lastig. Naar verwachting zal de Mercedes-Benz Atego jaarlijks ongeveer 50.000 kilometer afleggen. Ook de constructieve bijdrage van huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay werd door TrafIQ zeer gewaardeerd.