09
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Verhoek Europe vervangt Mercedes-Benz Euro 5 trucks voor Euro 6

  • Nieuwe Actros, Antos en Atego trucks brengen het aandeel Mercedes-Benz op 85 procent

  • Overgrote deel bestaat uit nieuwe Euro 6-voertuigen

Tapijtdistributeur Verhoek Europe uit Genemuiden heeft onlangs de laatste trucks in gebruik genomen die deel uitmaken van een order Mercedes-Benz vrachtwagens die verspreid over 2013 zijn uitgeleverd. Met de aanschaf van de Actros, Antos en nieuwe Atego trucks wordt tevens een belangrijke impuls gegeven aan het aandeel Euro 6-voertuigen.

Mercedes-Benz trucks

Voor de distributie van tapijtproducten in binnen- en buitenland investeerde Verhoek Europe het afgelopen jaar in nieuwe Mercedes-Benz vrachtwagens. De order bestond uit Atego’s, o.a. van het nieuwe type met Euro 6-motor, Antos 1833 trucks en Actros 1842 Euro 6-trucks met BigSpace-cabine. Hiervan werd een gedeelte geleverd in de combi-uitvoering. Met deze aanschaf komt de grootte van het wagenpark op 410 trekkende eenheden. Hiervan is 85 procent geleverd met de zilveren Ster op de grille. Het merk Mercedes-Benz is in de historie van Verhoek Europe een stabiele factor. De laatste jaren is men bijzonder te spreken over het brandstofverbruik en de minimale CO2-uitstoot van de vrachtwagens. Al jaren werkt men hiervoor constructief samen met bedrijfswagendealer Wensink. Met de komst van meer dan honderd Euro 6-voertuigen, zet men de volgende stappen in het verduurzamen van het wegtransport. Captive leasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay leverde ook een bijdrage aan deze order. Reparatie en onderhoud wordt door Verhoek Europe in eigen beheer uitgevoerd. Naar verwachting liggen de jaarkilometrages van de trucks tussen de 115.000 en 130.000.

Ook Predictive Powertrain Control

Met 22 Actros trucks maakt Verhoek Europe voor het eerst kennis met het anticiperende cruise controlsysteem Predictive Powertrain Control (PPC). PPC koppelt de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid van de truck aan een geïntegreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en bepaalt op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn. Niet alleen in bergachtige gebieden worden met PPC spectaculaire resultaten geboekt, ook in Nederland werpt het systeem zijn vruchten af. Deze anticiperende cruise control van Mercedes-Benz bespaart gemiddeld nog eens vijf procent brandstof. Daarmee is de investering in PPC bij een gemiddeld transportbedrijf binnen een half jaar terugverdiend.

Verhoek Europe

Wat in 1953 startte als een eenmanszaak voor het transport van biezen en riet, is tegenwoordig een omvangrijk, internationaal opererend transportbedrijf. Vanuit het hoofdkantoor en nog tien vestigingen in Nederland, België en Duitsland wordt een fijnmazig distributienetwerk bediend. Verhoek Europe verzorgt het vervoer van producten als moederrollen, kamerbreed tapijt, vinyl, linoleum en karpetten. De roots in tapijtstad Genemuiden is het familiebedrijf altijd trouw gebleven. Verhoek Europe confirmeert zich aan het Lean and Green programma waardoor met behoud van rendement het transport duurzamer wordt ingevuld. Anno 2013 zijn er 717 medewerkers actief voor het familiebedrijf.