08
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Viano V6 voor Exceptional Transport Service (ETS) Etten-Leur

ETS Etten-Leur, gespecialiseerd in exceptioneel vervoer, heeft onlangs het wagenpark uitgebreid met twee krachtige Mercedes-Benz Viano’s. De bedrijfswagens worden ingezet voor de begeleiding van het zogeheten convoi exceptionnel. Om snel te handelen en tegemoet- en achteropkomend verkeer te waarschuwen of af te schermen, maakt men gebruik van de Viano V6. Naast een krachtige V6-CDI krachtbron zijn de Viano’s ook uitgerust met vele extra’s ten behoeve van een nog hoger chauffeurscomfort.

Bijzonder vervoer

Voor het begeleiden van het bijzondere vervoer, één van de hoofdactiviteiten van ETS, heeft de organisatie onlangs twee nieuwe Mercedes-Benz Viano’s aangeschaft. Mercedes-Benz bedrijfswagenspecialist Rüttchen Bedrijfswagens Breda heeft de levering en de opbouw van deze bestelwagens verzorgd. De twee Viano’s zijn uitgerust met een superkrachtige V6-CDI motor. Deze krachtbron is goed voor een vermogen van 150 kW / 204 pk met een maximum koppel van maar liefst 440 Nm. En extra motorvermogen hebben deze bedrijfswagens wel nodig, want ETS Etten-Leur dient vaak snel te handelen bij situaties waar het achterop- en tegemoetkomende verkeer afgeschermd dient te worden. Zo worden eventuele gevaarlijke situaties tijdens het convoi exceptionnel voorkomen.

Veel kilometers vraagt om veel comfort

De Viano’s beschikken naast de extra kracht- en veiligheidsmaatregelen, ook over veel luxe en comfort. Met de speciale lederen bekleding, COMMAND-navigatie en regensensoren is de bestelwagen van alle gemakken voorzien. Achterin zijn een bed en een standkachel gemonteerd en dat zorgt voor de nodige luxe tijdens internationale ritten. Voor één van de chauffeurs is zelfs de stand van de pedalen aangepast, zodat hij bij lange ritten nog ontspannender kan rijden. Met een jaarlijkse kilometrage van 75.000 tot 100.000 is dat wel zo prettig!

Opvallende verschijning

De Viano’s zijn door de dealer in de opvallende gele kleur gespoten. Deze kleur is afkomstig uit het RAL-kleurensysteem en ook wettelijk bepaald. Hiermee vallen de auto’s extra op in het verkeer wat de veiligheid van de chauffeurs, maar ook van de andere weggebruikers, ten goede komt. Het exterieur van de Viano’s is ook flink onder handen genomen. Zo is er speciale verlichting op de bestelwagens aangebracht, met zwaailichten en tekstaanduiding voor achteropkomend verkeer.

ETS Etten-Leur

Exceptional Transport Service (ETS) Etten-Leur is opgericht in 1998 en gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van bijzondere transporten door heel Europa. ETS vervoert vaak grote objecten zoals windmolens en nieuwbouwkranen die tot wel 53 meter lang zijn. Naast de uitvoering en begeleiding verzorgt ETS Etten-Leur ook de benodigde ontheffingen voor het transport en verkennen ze het te rijden traject tot in de puntjes, zodat niemand tijdens het vervoer voor verrassingen komt te staan. Vanuit steunpunten in Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Rotterdam, Etten-Leur, Woerden, Utrecht en Amsterdam kan het bedrijf haar diensten snel inzetten.