15
juni
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vier indrukwekkende Mercedes-Benz Actros combinaties voor Penske Logistics

Onlangs heeft Penske Logistics haar vloot uitgebreid met vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers van het type 1841 LS. Het Europese hoofdkantoor van Penske Logistics, dat in Roosendaal is gevestigd, zet de nieuwe Actros trucks dedicated in voor het transport van haar klant Truck-Lite. Omdat Truck-Lite de leverancier is van de spiegels en verlichting van de Mercedes-Benz vrachtwagens, heeft ontwerper van Daimler AG Bertrand Janssen in samenwerking met Penske Logistics en de klant een speciaal reclameontwerp voor de trailers gemaakt.

Penske Logistics werd in 1969 opgericht en is nauw verweven met het moederbedrijf Penske in de Verenigde Staten. Vanuit het Europese hoofdkantoor in Roosendaal, worden vestigingen door heel Europa aangestuurd. De logistieke dienstverlener vervoert de meest uiteenlopende artikelen voor onder meer de sectoren automotive, chemie, Electronics en fast momving consumer goods. Hiervoor maakt men gebruik van een 120 eenheden tellend wagenpark waarin Mercedes-Benz een aandeel heeft van ruim 20 voertuigen.

Mobiliteit van Mercedes-Benz, voor Mercedes-Benz

Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Sturm Auto Roosendaal heeft de order van Penske Logistics verzorgd en begeleid. De vier nieuwe Actros trekkers van het type 1841 LS met Megaspacecabine worden ingezet voor het vervoer van producten van de firma Truck-Lite in Engeland. Truck-Lite levert onder meer de spiegels en de verlichte ster van de nieuwe Actros. Maar ook een deel van de verlichting voor zowel de Actros, Axor als Atego komt uit de Engelse fabriek. De vier Actros trucks zullen daarom van en naar de Mercedes-Benz fabriek in Wörth (Duitsland) rijden. Penske Logistics heeft om die reden de trucks, die dedicated voor Truck-Lite worden ingezet, van de herkenbare zwarte kleurstelling voorzien. De Nederlandse vrachtwagenontwerper van Daimler AG, Bertrand Janssen, heeft samen met Penske Logistics en Truck-Lite een speciaal ontwerp voor de bestickering van de trailers gemaakt.

Fraai en efficiënt

Met de Actros trucks zijn de Europese wegen weer vier indrukwekkende vrachtwagencombinaties rijker. De verchroomde spiegels en de verstralers onder en bovenop de Megaspacecabine geven de Actros een stoer uiterlijk. Maar ook onder de motorkap bewijst de Actros zijn waarde. De 410 pk sterke krachtbron en de volautomatische versnellingsbak Mercedes PowerShift leveren veel vermogen en comfort. De Megaspace-cabine biedt dankzij de riante binnenafmetingen, de vlakke cabinevloer en de diverse opbergruimten veel comfort voor de chauffeur.