10
december
2019
|
15:28
Europe/Amsterdam

Vier nieuwe Actros trekkers voor Gebr. Van Veldhuizen Transport

  • Actros 1842 LS met smalle StreamSpacecabine voor interregionale inzet
  • Generatie 5 van de Actros brengt veel nieuwe veiligheidsfeatures met zich mee

Recentelijk heeft Gebr. Van Veldhuizen Transport uit Veenendaal vier nieuwe Actros 1842 LS trucks in gebruik genomen. Met deze Mercedes-Benz 4x2 trekkers zet het familiebedrijf nieuwe stappen in het verhogen van veiligheid en efficiëntie.

Het rendement van de nieuwe generatie

De nieuwe Mercedes-Benz Actros die onlangs werd uitgeroepen tot International Truck of the Year 2020, wordt geroemd om zijn innovatieve karakter dat bijdraagt aan een laag brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Dit wordt mede mogelijke gemaakt dankzij de nieuwe anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC), die nu ook bochten en rotondes herkent. De MirrorCam zorgt niet alleen voor perfect zicht op de hele combinatie maar zorgt met een verbeterde aerodynamica ook voor een aantoonbaar lager brandstofverbruik. Deze argumenten speelden voor mede-eigenaar Berth van Veldhuizen zeker een rol in de keuze voor Mercedes-Benz tijdens de oriëntatiefase: "Cijfermatig heeft de Actros ons opnieuw kunnen overtuigen. Bovendien hebben we door weer voor Mercedes te kiezen, een mooie uniforme uitraling in het wagenpark." Met de in gebruikname van vier nieuwe Actros 1842 LS trekkers groeide het aantal Mercedes-Benz trucks in het wagenpark tot boven de veertig.

Veiligheid en rust voor de chauffeur

Gebr. Van Veldhuizen Transport koos bewust voor de smalle StreamSpacecabine met Multimedia Cockpit. De nieuwe Actros wordt standaard geleverd met de veiligheid van de Mirrorcam en de noodstopassistent Active Brake Assist 5. Berth van Veldhuizen zag ook de meerwaarde van Sideguard Assist: "Als je iets kunt doen om ongelukken te voorkomen, dan is dat het altijd waard. Tegenwoordig kun je niet zonder."

Gebr. Van Veldhuizen Transport

De transportwerkzaamheden van familiebedrijf Gebr. Van Veldhuizen Transport concentreren zich vooral op Nederland en België. Met een modern warehouse worden ook aanverwante diensten aangeboden. De vloot bestaat uit 42 trekkende eenheden die bijna volledig uit Mercedes-Benz trucks bestaat. Vaste mobiliteitspartner is SternTrucks.

Bekijk hier het interview met Berth van Veldhuizen over de nieuwe Actros. YouTube MercedesBenzTrucksNL