09
juni
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijf Mercedes-Benz Actros bakwagens voor Van den Bor Pluimveeslachterij

Recentelijk heeft Van den Bor Pluimveeslachterij uit Nijkerkerveen vijf nieuwe Mercedes-Benz trucks in het wagenpark opgenomen. De Actros trucks van het type 2544 worden ingezet voor het nachtelijke vervoer van kippen en kuikens. Om een effficiëntere inzet mogelijk te maken zijn alle Actros trucks uitgerust met
Mercedes-Benz FleetBoard.

Veel van het transport van levende kuikens en kippen vind ’s nachts plaats. Door ’s nachts het pluimvee bij de boer op te halen, ervaren de dieren minder stress dan overdag. Een bijkomend voordeel voor Van den Bor is de afgenomen filedruk. Voor het transport van het pluimvee heeft Van den Bor onlangs vijf nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. De vijf vaste chauffeurs zijn bijzonder te spreken over de vooruitstrevende technieken in de Actros truck. Met name de PowerShift automatisch schakelende versnellingsbak maar ook de ruime en comfortabele cabine zijn punten waarop de Actros scoort. Alle trucks worden gemonitord met Mercedes-Benz FleetBoard waarmee belangrijke gegevens over het brandstofverbruik en de rijstijl van de chauffeur verkregen kunnen worden. Dit helpt Van den Bor de kosten voor brandstof, slijtage en onverhoopte schade tot een minimum te beperken. Daarmee kan de inzet, soms wel 4.000 kilometer per truck per week, efficiënter en rendabeler worden gemaakt.

Van den Bor

Pluimveeslachterij Van den Bor is een moderne slachterij waar men hygiëne en kwaliteit tot in de puntjes controleert. Dat begint al aan de bron van de voedselketen, bij de boer. Van den Bor stelt speciale eisen aan de voedselsamenstelling die de kuikens en kippen krijgen. Maar ook aan het transport naar de slachterij in Nijkerkerveen wordt veel aandacht geschonken. Het bedrijf levert dagelijks verse en diepgevroren pluimveeproducten aan afnemers in heel Europa.