19
juli
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijf Mercedes-Benz Actros Euro VI-trucks voor Hartog Transport B.V.

Hartog Transport B.V. uit Langerak heeft afgelopen week vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks met Euro VI-motor in gebruik genomen. Met deze schone en zuinige krachtbronnnen geeft de transporteur verder invulling aan het MVO-beleid. Bovendien leveren de Actros 1845 LS trekkers een belangrijke bijdrage aan een aantrekkelijke kilometerkostprijs.

Vorig jaar voegde Hartog Transport de eerste Mercedes-Benz truck aan het wagenpark toe. De praktijk wees uit dat de Actros er een laag brandstofverbruik op na houdt. De goede ervaringen die in een jaar tijd werden opgedaan, legden de basis voor een verdere continuering van de samenwerking tussen de vervoerder en Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Hogenbirk Bedrijfswagens. Omdat Mercedes-Benz met de komst van de nieuwe Actros eind vorig jaar al Euro VI-motoren kon leveren, werd overgegaan tot de aanschaf van vijf nieuwe trekkers. De Actros 1845 LS met BigSpace-cabine past uitstekend in het MVO-beleid van Hartog Transport.

Actros 1845 LS BigSpace

De 450 pk sterke Euro VI-motoren van de vijf Actros trucks dragen niet alleen bij aan het minimaliseren van de uitstoot van schadelijke emissies, maar door het lage brandstofverbruik ook aan een gunstige kilometerkostprijs. Hartog Transport heeft bewust gekozen voor een voertuig met een laag verbruik, betrouwbaarheid en een hoge restwaarde. Met jaarkilometrages van 130.000 tot 140.000 heeft de brandstofbesparing een groot effect op het rendement van de truck. Bovendien kan Hartog Transport nu tijdelijk voor iedere nieuwe Actros € 4.500,- subsidie tegemoet zien. De belangrijkste reden voor de Tweede Kamer om de subsidieregeling aan te nemen is de enorme verbetering in NOx uitstoot (- 80 %) en fijnstof (- 50 %) t.o.v. van de Euro V-milieunorm. De Actros trucks werden geleverd in de een na grootste cabinevariant BigSpace. Deze heeft met onder meer twee bedden, een standkachel en airconditioning een zeer complete standaarduitrusting. De trekkers worden met name ingezet voor het internationaal transport naar Frankrijk, Italië en Spanje.

Hartog Transport B.V.

Het familiebedrijf Hartog Transport is sinds 1925 uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener van formaat. Inmiddels is de vierde generatie van de Hartog familie al binnen het bedrijf werkzaam. Door de jaren heen is men zich naast het nationaal en internationaal transport ook gaan toeleggen op warehousingactiviteiten. Voor het distributiewerk en de buitenlandgroupage heeft Hartog Transport de beschikking over 45 trekkende en 60 getrokken eenheden.

Zuinigheidskampioen Actros verslagen met Euro VI

Mercedes-Benz testte eind vorig jaar onder toeziend oog van de onafhankelijke specialisten van DEKRA het brandstofverbruik van de Actros Euro VI in de Record Run. De strenge uitstooteisen die aan de motor gesteld worden, maakten de uitdaging om de truck ook zuiniger te maken extra groot omdat het behalen van de Euro VI-norm per definitie een hoger brandstofverbruik met zich meebrengt. Maar ook op dit gebied heeft Mercedes-Benz grote vooruitgang geboekt. De nieuwe Actros Euro VI bewees tijdens de Record Run zelfs 4,5% minder brandstof en 44% minder AdBlue te verbruiken dan de huidige Actros Euro V die door het Guinness Book of World Records werd bekroond tot zuinigste truck ter wereld.