23
september
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor Unidek

Afgelopen maand werden vijf nieuwe Mercedes-Benz trucks door Unidek uit Gemert in gebruik genomen. De Actros trucks in de 1841 LL en 2541 LL uitvoering worden ingezet voor het vervoer van bouw- en isolatieproducten. Alle voertuigen zijn voorzien van een zuinige BlueTec-motor die voldoet aan de grenswaarden van de emissienorm EEV en uitgerust met FleetBoard, het voertuigmanagement, het telematicasysteem van Mercedes-Benz.

Unidek levert haar producten zelf af bij haar afnemers. Daarvoor beschikt de onderneming over een betrouwbaar wagenpark van 27 trekkende eenheden. waarvan ongeveer 85% is geleverd door Mercedes-Benz. Alle voertuigen zijn Actros trucks welke zijn voorzien van een volume-opbouw. Gemiddeld leggen de Mercedes-Benz trucks ca. 100.000 km op jaarbasis af en worden ze 8 tot 9 jaar ingezet. Unidek rijdt al meer dan 35 jaar naar volle tevredenheid met Mercedes-Benz bedrijfswagens. Even zolang bestaat de relatie met Mercedes-Benz dealer Rüttchen Veghel. Deze dealer voert ook het periodieke onderhoud uit op basis van Reparatie- & Onderhoudscontracten.

De nieuwe trucks

Afgelopen maand werden vijf nieuwe Mercedes-Benz trucks door Unidek in gebruik genomen. Drie Actros trucks van het type 1841 LL zijn voorzien van een middenas aanhangwagen en een mobiele heftruck. Daarnaast zijn de twee Actros 2541 LL trucks uitgerust met afzetsysteem en laadkraan. Rüttchen Vegel heeft nog enkele aanpassingen aan het chassis doorgevoerd om de laadkraan achterop te kunnen plaatsen. Alle nieuwe Actros trucks zijn voorzien van een zuinige BlueTec-motor die voldoet aan de grenswaarden van de emissienorm EEV. Voor een hoog comfort niveau en optimale veiligheid van de chauffeurs is gezorgd door de royale uitrusting met slaapcabine, koelbox, het volledige veiligheidspakket met airbag en gordelspanners, retarder, Telligent-Afstandsregeling en Telligent-Spoorassistent. Voor een brandstofverbruik zijn er airshields op de voertuigen gemonteerd en zijn de voertuigen uitgerust met FleetBoard, het voertuigmanagementsysteem van Mercedes-Benz. Hiermee worden gegevens als het aantal gereden kilometers, het brandstof-, olie- en koelvloeistofpeil, de verbruikscijfers en het rijgedrag van de chauffeur in één oogopslag beschikbaar. De rijstijlanalyse helpt de chauffeur zich bewust te worden van mogelijke verbeterpunten op het gebied van brandstofverbruik. Inmiddels levert Mercedes-Benz de hardware van FleetBoard in Nederland standaard op de Actros en kunnen transportbedrijven gebruik maken van een gratis testperiode van vier maanden.

Unidek

Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor het bouwen en isoleren van woningen. De producten van Unidek leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Naast een snelle en effectieve implementatie van de producten wordt tijdens de productie van deze oplossingen ook sterk rekening gehouden met het milieu. Unidek heeft talloze producten voor de bouw ontwikkeld die alle zijn vervaardigd op basis van het milieusparende isolatiemateriaal EPS (geëxpandeerd polystyreen). Hiermee is het bedrijf in Europa marktleider op het gebied van zelfdragende isolerende sandwichelementen voor hellende daken. Het leveringsprogramma omvat verder onder meer universele elementen die toepasbaar zijn voor bouwdelen, renovatieproducten, plat-dak-, wand- en gevelelementen, spouwmuurisolatieplaten en prefab funderingsbekistingsystemen. Het hoofdkantoor van het bedrijf, dat in 1969 werd opgericht en 300 eigen medewerkers telt, is gevestigd in Gemert.