15
januari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Vijf nieuwe Mercedes-Benz trucks voor Van Rooijen Logistiek

Van Rooijen Logistiek uit Eindhoven heeft onlangs vijf nieuwe Mercedes-Benz vrachtwagens van het type Actros 1841 met Megaspace-cabine in gebruik genomen. Met de aanschaf van deze voertuigen verwacht Van Rooijen Logistiek de transporten naar distributiecentra in de Benelux verder te optimaliseren.

Van Rooijen Logistiek

In ongeveer zestig jaar tijd is Van Rooijen Logistiek uit Eindhoven uitgegroeid tot een all-round logistiek dienstverlener met 370 medewerkers en een wagenpark van 150 trekkende eenheden. Klanten uit de sectoren food, pharmaceuticals, personal care en convenience goods maken graag gebruik van de 24-uursdiensten van het familiebedrijf. Van Rooijen Logistiek loopt voorop als het gaat om het in de praktijk toepassen van vooruitstrevende en innovatieve ideeën. In 1999 is men verhuisd naar een nieuwe locatie vlakbij de spoorverbinding Den Bosch – Eindhoven waardoor men nu over een eigen railverbinding beschikt. Ook was Van Rooijen Logistiek een van de eerste transporteurs die vier LZV’s aan het wagenpark toevoegde.

Mercedes-Benz Actros

Voor het wagenpark heeft Van Rooijen Logistiek heeft men bewust gekozen voor een meermerkenbeleid. Mercedes-Benz is daarin al geruime tijd een vaste waarde. Momenteel zijn er vrachtwagens van het type Actros, Atego’s en Axor in het wagenpark opgenomen. De vijf Actros vrachtwagens die daaraan recentelijk werden toegevoegd, zijn van het type 1841 en uitgerust met een Megaspace-cabine. Men heeft bewust gekozen voor deze luxe cabinevariant. Chauffeurs hebben dankzij de riante afmetingen en de vlakke cabinevloer, de beschikking over een comfortabele werkplek. Ook de standaard Mercedes PowerShift automaat is volgens de vervoerder een groot voordeel. Deze helpt het brandstofverbruik, dat voor Van Rooijen Logistiek een cruciaal aanschafcriterium is, sterk te verlagen. Men houdt de verbruikscijfers van de nieuwe vrachtwagens dan ook nauwlettend in de gaten. Tot slot speelde ook de uitstraling van de nieuwe generatie Actros een belangrijke rol.

Professionele samenwerking

De samenwerking tussen Van Rooijen Logistiek, Mercedes-Benz CharterWay en bedrijfswagendealer EMA Eindhoven werd door alle partijen als zeer constructief ervaren. De dealer heeft onlangs ook nog een aantal chauffeurs een rijvaardigheidstraining aangeboden bij Mercedes-Benz Global Training in Nijkerk. Daarmee verwacht het merk met de zilveren Ster een nog grotere bijdrage te kunnen leveren in het terugbrengen van de kilometerkostprijs.