09
december
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Vijftien nieuwe Actros trucks voor Breewel Transport

Afgelopen week werden in Mijdrecht de eerste vier Mercedes-Benz Actros trucks type 1844 LS met Megaspacecabine afgeleverd bij Breewel Transport. Deze trekkers maken onderdeel uit van een order van in totaal vijftien trucks die de komende weken worden uitgeleverd. Van alle vaste aanbieders in het multimerkwagenpark had Mercedes-Benz het beste en modernste aanbod.

Breewel Transport

In ruim 60 jaar tijd is Breewel Transport uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in geconditioneerd groepagevervoer van sierteeltproducten naar Frankrijk. De kracht van het familiebedrijf schuilt in een fijnmazig distributienetwerk waarbij bijna de complete keten van afnemers in Frankrijk bediend kan worden. Van grossiers tot kwekers en van supermarkten tot kleine bloemisten ‘op de hoek van de straat’. Breewel investeert continu in moderne vrachtwagencombinaties die met een kostbare lading duizenden kilometers door Nederland, België en Frankrijk rijden. Vanwege de bederflijkheid van de de goederen, laat het transport geen ruimte voor ongeplande stilstand. Men stelt dan ook hoge eisen aan de voertuigen in de vloot. In het 140 eenheden tellende multimerk wagenpark is Mercedes-Benz met ruim dertig trucks een van de vaste mobiliteitspartners.

Efficiënte inzet

Onlangs werd met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer ROGAM een order overeengekomen voor vijftien nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks van het type 1844 LS. Aan de keuze voor deze trucks lag een uitgebreide inventarisatie ten grondslag. Breewel kijkt altijd welk merk en voertuig op dat moment het beste aanbod heeft. De Actros kent een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding en een gunstige kilometerkostprijs. Maar ook de betrouwbaarheid weegt in het geconditioneerde groepagevervoer bijzonder zwaar. Voor een efficiënte inzet zijn de Actros trucks voorzien van grotere brandstoftanks. Alle trekkers zijn bovendien uitgerust met een aerodynamicapakket dat met behulp van spoilers, fenders en sideskirts de luchtweerstand nog beter langs de truck geleidt. Tevens goed voor het verbruik is de automatische PowerShift versnellingsbak. Vorige week werden de eerste trekkers bij Breewel Transport in Mijdrecht afgeleverd.

Comfort voor dubbele bemanning

Breewel rijdt met een vaste dubbele bemanning op de trucks. Alle nieuwe Actros trucks zijn daarom geleverd met een Megaspacecabine die veel ruimte en comfort biedt voor zowel bestuurder als bijrijder. Ook het Super Drivers Line pakket met o.a. een houten dashboard, een koelbox, een cd box en ambiénte verlichting biedt de chauffeurs veel extra comfort. Om ervoor te zorgen dat het wagenpark ook in de toekomst comfortabel en rendabel blijft presteren, worden de voertuigen in eigen beheer periodiek goed gecontroleerd en onderhouden. Het transportbedrijf heeft hiervoor negen eigen monteurs in dienst onder wie ook een echte Mercedes-Benz specialist.