30
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Wielemaker zet Antos 2545 LENA in als LZV

  • Eerste Antos in het 100% Mercedes-Benz wagenpark van Wielemaker

  • Schone en zuinige Euro 6-motor

Wielemaker B.V. uit Middelburg heeft onlangs een nieuwe Mercedes-Benz 6x2 Antos 2545 LENA in gebruik genomen. De Zeeuwse vervoerder zet deze nieuwe truck in als LZV voor het nationale vervoer van afvalstoffen.

Antos als LZV

Voor het vervoer van afvalstoffen vanuit de provincie Zeeland, schafte Wielemaker dit jaar een nieuwe Mercedes-Benz Antos 2545 LENA aan. Deze truck werd geleverd met een 331 kW (450 pk) sterke Euro 6-motor. Hiermee verwacht de Middelburgse transporteur het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 verder te reduceren. De aandrijving wordt gecompleteerd met de Mercedes PowerShift 3 automaat met Adaptive Cruisecontrol die naast een efficiënte overbrenging zorgt voor meer chauffeurscomfort. Systemen als Active Brake Assit, spoorassistent en ESP dragen bij aan de veiligheid van de Mercedes-Benz truck. De Antos werd door Mercedes-Benz speciaal ontwikkeld voor het zware distributietransport vanaf 18 ton. Om het aantal transportbewegingen tot een minimum te beperken, zet Wielemaker de Antos in als LZV.

Wielemaker

Familiebedrijf Wielemaker B.V. uit Middelburg is al 97 jaar een begrip in Zeeland en daarbuiten. De belangrijkste activiteit van Wielemaker is inzameling en transport van met name bedrijfsafval. Door overnames van andere transportbedrijven is in de loop der jaren transport in de breedste zin aan het dienstenpakket toegevoegd. Tevens behoort (inter)nationaal exceptioneel transport bij Wielemaker tot de mogelijkheden. Grote bekendheid geniet men ook door het vervoer van de typische strandhuisjes van en naar de Zeeuwse kust. Voor alle transportactiviteiten maakt men gebruik van een 56 eenheden tellend wagenpark dat volledig uit Mercedes-Benz voertuigen bestaat. De kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel de trucks als bestelwagens zijn volgens Wielemaker belangrijke argumenten in de keuze voor het merk. Ook maakt Wielemaker gebruik van diverse FleetBoard modules. Dankzij het Mercedes-Benz telematicasysteem is de rijstijl van de chauffeurs inzichtelijk gemaakt en het brandstofverbruik gedaald. Tevens wordt de planning met behulp van een interface via FleetBoard naar de trucks gecommuniceerd.