14
april
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Zes nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor De Rijke Groep

Recentelijk heeft De Rijke Groep uit Spijkenisse zes nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Hogenbirk Bedrijfswagens leverde drie Actros 1841 LS trekkers af bij de vervoerder in Nederland. De overige drie trucks werden geleverd door collega dealer ROGAM, deze worden ingezet door de De Rijke vestiging nabij Barcelona in Spanje.

Alle Actros trekkers zijn van het type 1841 LS met 300 kW/408 pk sterke Euro 5-motor. De aandrijflijn is ook voorzien van de automatische versnellingsbak Mercedes PowerShift. Ook zijn de trucks uitgerust met FleetBoard, het telematicasysteem van Mercedes-Benz. Hiermee kunnen gegevens zoals het aantal gereden kilometers, het olie- en koelvloeistofpeil, de verbruikscijfers en de rijstijl van de chauffeur eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. Alle zes Mercedes-Benz trucks worden ingezet voor het containertransport door heel Europa. Het periodieke onderhoud wordt door de Mercedes-Benz bedrijfswagendealers verzorgd op basis van een Reparatie- & Onderhoudscontract.

De Rijke Groep

Het in 1945 opgerichte bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een specialist in diverse vormen van wegtransport. Stukgoed, droge bulk, vloeistoffen, containers en industriële vloeibare gassen worden door het bedrijf uit Spijkenisse verzorgd. Naast het vervoer over de weg heeft De Rijke ook de kennis en kunde in huis om voor opdrachtgevers intermodaal vervoer te begeleiden. Hiervoor bieden de inmiddels 28 vestigingen binnen heel Europa, verspreid over negen landen, uitkomst. Ook worden naast transportdiensten, expeditieactiviteiten, warehousing, value added logistics en integrale goederenstroombeheersing in eigen beheer aangeboden. De 2.000 medewerkers vormen het menselijke kapitaal van de onderneming.