19
mei
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Zeven Fuso Canters voor gemeente Oisterwijk

  • De compacte Canters worden ingezet voor de meest uiteenlopende werkzaamheden

  • Hoog laadvermogen en compacte buitenafmetingen

De Brabantse gemeente Oisterwijk nam onlangs zeven Fuso Canters in gebruik voor uiteenlopende gemeentelijke werkzaamheden. De Canters, geleverd door Mercedes-Benz en Fuso bedrijfswagendealer Rüttchen Den Bosch, zijn van het compacte type 3S13.

Canter is het meest geschikt voor pakket van eisen

De Canters zijn in gebruik genomen ter vervanging van een gedeelte van het twintig stuks tellende wagenpark. De gemeente heeft reeds ervaring met het vorige model Fuso Canter opgedaan. De nieuwe Fuso Canter bleek het beste te voldoen aan het pakket van eisen op onder andere het gebied van milieuvriendelijkheid, laadvermogen en buitenafmetingen. De 3S13 is, mede vanwege die compacte buitenafmetingen van 1.70 meter breed, in combinatie met een hoog laadvermogen, zeer geschikt voor gladheidsbestrijding op fietspaden. Ook voert de gemeente werkzaamheden op het gebied van groenonderhoud en straatreiniging uit met de Fuso Canter 3S13.

Uiteenlopend opgebouwd en ingezet

Van de zeven Fuso Canters 3S13 WB 250 zijn er drie af fabriek met kipper geleverd ten behoeve van het groenonderhoud. Twee Canters worden ingezet voor gladheidsbestrijding en zijn bij Van den Born Carrosserie uit Waalwijk opgebouwd. Eén Canter is voorzien van veegvuilopbouw met aluminium kap voor straatreiniging. Ten slotte wordt een van de Canters ingezet als rioleringsvoertuig. Deze is door Van den Born voorzien van een kipper, kraan en aluminium kastensysteem. De kraan wordt gebruikt voor het tillen van putdeksels, pompen en straatmeubilair. De gemeente Oisterwijk geeft aan zeer tevreden te zijn met de voertuigen.