26
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Zeventien nieuwe Mercedes-Benz Actros Euro 6-trucks voor UC Transports

  • UC Transports nam onlangs zeventien nieuwe Mercedes-Benz Actros Euro 6-trucks in gebruik.

  • Reden van aanschaf: laag verbruik, compleet dienstenpakket van Mercedes-Benz CharterWay en goede relatie met Mercedes-Benz Dealerbedrijven.

  • Ook chauffeurs zeer tevreden met de nieuwe Actros.

Onlangs nam UC Transports zeventien nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers in gebruik. Goede ervaringen met eerder aangeschafte nieuwe Actros trucks, het complete dienstenpakket van Mercedes-Benz CharterWay en de constructieve relatie met Mercedes-Benz Dealerbedrijven leidden tot de aanschaf.

17 x Actros 1842

De nieuwe Actros 1842 LS en LLS trucks met BigSpace-cabine en Euro 6-motor werden aangeschaft ter vervanging van een deel van het wagenpark. De aanschaf volgt op een eerdere ingebruikname van vijf nieuwe Actros Euro 5-trucks waar UC Transports erg tevreden over is. Het bedrijf kiest nu voor Euro 6 omdat het voorop wil lopen in de markt en omdat klanten in toenemende mate vragen om een zo laag mogelijke emissie. Alle trucks zijn uitgerust met onder meer het Aerodynamica pakket, een standkachel en airco, twee bedden, een alarmsysteem en voor zowel bestuurder als bijrijder een luchtgeveerde stoel. De vrachtwagens worden zowel nationaal als internationaal ingezet, voornamelijk voor het transport van luchtvracht over de weg tussen verschillende Europese luchthavens. Hiermee zullen de auto’s 120.000 tot 150.000 km per jaar afleggen. Vooral op de langere ritten rijden de trucks met dubbele bemanning. Martin Kuiper Jr., directeur van UC Transports, licht toe: “Stil staan is not done bij de klanten waar wij voor rijden. Om goed aan de rij- en rusttijden te voldoen en veiligheid te garanderen, rijden we bij langere ritten met dubbele bemanning.” De chauffeurs van de trucks geven aan bijzonder enthousiast te zijn over de nieuwe Actros. Martin Kuiper: “De nadruk bij de aanschaf van trucks ligt steeds meer op het verbruik. Over het brandstofverbruik van de nieuwe Actros zijn we dan ook zeer te spreken. Onze chauffeurs zijn erg enthousiast over het zeer complete interieur.”

De mensen achter het merk

Van de 52 vrachtwagens in het wagenpark van de transporteur zijn 40 geleverd door Mercedes-Benz. UC Transports heeft door de jaren heen een goede ervaring met het complete dienstenpakket van Mercedes-Benz CharterWay en met de werkplaats van Mercedes-Benz Dealerbedrijven in Roelofarendsveen.

UC Transports

UC Transports is in een halve eeuw uitgegroeid tot een toonaangevende en internationaal opererende transporteur. Het bedrijf voert zeven dagen per week, 24 uur per dag, uiteenlopende transporttaken uit. Het bedrijf is gespecialiceerd in het vervoeren van hoogwaardige goederen, zeecontainers, confectie geconditioneerde transporten, bederfelijke goederen en luchtvrachten.